Стефан Янев в афера със зам.-министърка, завъртяла му главата с окултни ритуали

0

Стажантка на медийния бос Иво Прокопиев коли и беси в Министерството на отбраната, алармираха пред „Уикенд“ висши военни. Според думите им, почти целия генералитет на армията се е вдигнал на бунт срещу новоназначената за заместник-министър на отбраната Ралица Симеонова, която е завъртяла главата на доскорошния служебен премиер и настоящ военен министър Стефан Янев.

Според слуховете във ведомството, двамата са толкова близки, че дори съпругата на Янев открито ревнувала и поставила въпроса ребром. Доста гневен от аферата на близкия си приятел и протеже бил и президента Румен Радев


35-годишната Ралица Симеонова няма нищо общо с военното дело, но бе първия назначен от премиера Кирил Петков зам.-министър с указ, подписан още на 15 декември м.г. Амбициозната брюнетка, която по образование е бакалавър по политология и магистър по международни политически отношения, минава за изключително близка до Стефан Янев.
По време на двата служебни кабинета – от май до декември м. г,, тя бе началник на политическия кабинет на Стефан Янев, а според мълвата, която обхожда военното министерство, Ралица изпълнява и други функции, освен да съветва военния министър и да пише речите му. Двамата пътуват винаги заедно по командировки, което много скрепило дружбата им.
Протежето на Стефан Янев е настроила висшия ръководен състав на армията срещу себе си още с встъпването си в длъжност, заради категоричния й отказ да работи съвместно с бригаден генерал Пламен Йорданов, който доскоро бе заместник-министър на отбраната. Под давление на Ралица Симеонова, военния министър Стефан Янев е отказал да преназначи бригадния генерал, който е сред доказаните експерти в армията и минава за много близък до президента Румен Радев.


„Още в първия ден след назначението си, Ралица Симеонова даде да се разбере, че тя, а не Стефан Янев ще командва в министерството. Дамата си позволи да привика целия генералитет и да постави условие пред висшия команден състав цялата документация да минава през нея за одобрение, а всички питания към Стефан Янев първо да бъдат отправяни и към нея“, споделят служители от Министерството на отбраната.
Според думите им, именно Ралица Симеонова е автор на публикацията във Фейсбук профила на Стефан Янев от 21 декември, с която военния министър се обяви срещу допълнителните войски на НАТО в България. Мнението на доскорошния служебен премиер предизвика мини криза в правителството на Кирил Петков и се наложи да бъде направено уточнение, че военния министър изразява лично мнение, а не официалната позиция на България.
През последните месеци Ралица Симеонова успя да настрои срещу себе си даже гардовете от НСО, ангажирани с охраната на Стефан Янев. В първите дни след назначението на Янев за служебен премиер от президента Румен Радев, назначената за шефка на политическия му кабинет политоложка привикала охранителите от НСО и изисквала от тях да й предават своевременно информация кой и защо влиза при него. Държавните гардове естествено отказали, та се наложило Симеонова да назначи своя братовчедка в администрацията, която да й докладва за всички срещи в кабинета на Стефан Янев.


35-годишната Ралица Симеонова започва кариерата си като стажант в дружеството „Икономедия“ на медийния бос и издател на „Дневник“ и „Капитал“ Иво Прокопиев. През 2014 г. амбициозната брюнетка е назначена като секретарка на проф. Румяна Коларова, която беше съветник на президента Росен Плевнелиев по образованието. Впоследствие Ралица Симеонова е назначена като младши експерт към секретаря по отбраната и сигурност на президента в администрацията на „Дондуков“ 2. След изтичането на президентския мандат на Плевнелиев, тя остава на поста си и впоследствие стига до длъжността главен експерт при Стефан Янев, който тогава е секретар по отбрана на президента Румен Радев. През последната година Ралица Симеонова е като сянка на настоящия военен министър и го придружава абсолютно навсякъде.


Около личността на родената в Лом и завършила гимназия в Козлодуй Ралица Симеонова упорито витаят и други слухове – в Министерски съвет например още разказват за притесненията си около странните й сектантски символи и бижута. Мълвата, че фаворитката на Стефан Янев се занимава с окултизъм стигнала дори до президентската съпруга Десислава Радева, която повдигнала въпроса. Някои стигат по-далеч и дори твърдят, че известна столична врачка два пъти е посещавала министерството посред нощ, за да „гони зли духове”. Мълви се също така, че амбициозната Ралица посещавала и ходжа в град Лъки, който да прави любовни магии на желания от нея обект да остави семейството си и да се ожени за нея.


61-годишният военен министър Стефан Янев е щастливо женен от години за софиянката Пенка, която е озадачена от дружбата му със заместничката. Доскорошния премиер има две деца от брака си, които са на годините на зам.-министър Ралица Симеонова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече