Кирил Петков се нанесе в „къщата на удоволствията“без Лена

0

Премиерът се карантинира без Лена Бориславова в тайната лилава сграда в резиденция „Лозенец“, вдигната за Николай Свинаров

Премиерът Кирил Петков се е карантинирал в тайната лилава „къща на удоволствията“ към резиденция „Лозенец“ в центъра на София, след като председателят на Народното събрание Никола Минчев се оказа заразен с коронавирус и се наложи всички участвали в Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев да се самоизолират.

Кирил Петков е предпочел да изкара 7-дневната изолация не в правителствената резиденция в „Бояна“, а в рециденция „Лозенец“, която се стопанисва от Министерството на отбраната. Премиерът е получил достъп до обекта с подписа на военния министър Стефан Янев и с параф, поставен от шефът на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“. Засега не е известно дали Министерски съвет ще плати наем на военните за квартиранта-премиер, или сметката ще бъде оправена от Стефан Янев.


„Уикенд“ научи, че Кирил Петков не е отседнал в апартамент в централната парадна сграда на резиденция „Лозенец“, където е настанена шефката на политическия му кабинет Лена Бориславова, а ползва двуетажна лилава къща в комплекса, за чието съществуване знаят малцина.
Къщата е построена през 2001 г. от вече покойния бивш шеф на „Военни клубове“ полк. Стоян Стоянов – Стуци Ламборджинито. Покрай строежа на военното НДК, което днес е приютило наказателното отделение на Софийски районен съд, Стуци отделя близо 1,5 млн. лв. за изграждането на двуетажната жилищна сграда. Фасадата й е решена в лилав цвят, а баните са в яркочервени фаянсови плочки и снабдени с джакузита във формата на сърца. Постройката е наричана от военните „къщата на удоволствията“, тъй като там дълго време се е вихрил с паметни купони бившия военен министър Николай Свинаров.


За разлика от залите и апартаментите в резиденция „Лозенец“, които могат да се наемат и от частни лица при определени условия, лилавата къща, приютила карантинирания Кирил Петков, може да се ползва само от висшите военни и официални гости и не се отдава под наем.
„През годините къщата е приютявала няколко министри, а бишия премиер Симеон Сакскобургготски е провеждал няколко срещи в нея. Кирил Петков обаче е първия, който официално живее в имота, пък макар и само за няколко дни“, признава източник на „Уикенд“ от Министерството на отбраната.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече