Минеков профукал 75 бона за заплати на свои хора в МК

0

Само в рамките на 6 месеца служебният министър на културата Велислав Минеков е раздал над 75 хиляди лева за заплати на свои съветници. Това нямаше да е притеснително, ако първо се знаеше какво точно са свършили тези хора като работа и второ, ако не ставаше дума за едно от най-ощетените финансово министерства.

И докато Минеков говори за предишната власт и как някакви пари са потъвали някъде, то се оказва, че по време на неговото управление да си съветник е било най-сладката длъжност.

След публичната информация за огромните заплати на съветниците на Минеков, потърсихме такава и за възнагражденията, които са взимани за същата длъжност по време на редовния кабинет на министър Боил Банов. Като съветник един от най-видните ни учени проф. Николай Овчаров е взимал заплата от 1167 лева.   

От копие на заповедта за неговото назначение е вдино, че проф. Овчаров от 2020 година, когато е бил назначен, е получавал малко над 1000 лева месечна заплата.  

Припомняме, че настоящият министър на културата Атанас Атанасов разкри в публичен отговор до Народното събрание, че Велислав Минеков е разхищавал бюджета за култура, награждавайки свои хора с невиждани в ресора заплати. Така например един от съветниците, чието име е скрито е получил за 6 месеца сумата от 31 600 лева или средно над 5200 лева месечна заплата.  

Друга съветничка на Минеков – Евелина Кирилова е получила срещу съветите си сумата от 36 150 лева. Консултантите пък са взимали възнаграждения по времето на Минеков на стойност над 4400 лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече