Студ и мрак: Започва режима на тока

0

Заради високите цени в редица населени места у нас спират уличното осветление. Скокът на сметките е три пъти. Две общини от Варненска област- Вълчи дол и Дългопол, една от Пазарджишко- Лесичово, въведоха вече режим на уличното осветление.

Последната сметка, която получила община Лесичово е на стойност 26000 лв. Осветлението в общинския център и шестте селища там ще се пуска между 5,30 и 7 часа сутринта, а вечерта между 18,30 и 23 часа, обясни зам.-кмета Веселка Милкова пред Нова телевизия. Магазини вече започнали да съкращават работното си време. Двете детски градини и трите училища ще трябва да ограничат консумацията на електроенергия, като намалят времето в което включват парното и климатиците.

46 населени места у нас вече гасят уличното осветление. 

Във Вълчи дол сметката е над 50000 лв. – отново три пъти по-висока в сравнение с месеците преди шоковото поскъпване. Община Дългопол  и 16-те й села повече от седмица са въвели режим на тока.

Общините настояват за по-високи компенсации от държавата.

Масло обмислят въвеждане на режим на уличното осветление, тъй като то гълта около 90% от разхода за електрическа енергия на кметствата.  Преди седмица и кметът на Кюстендил също заяви,  че ако не получат подкрепа от държавата ще спрат уличното осветление.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече