25 бона да станеш комшия на президента Радев в Славяново

0

Бум на продажби на имоти в родното село на президента отчитат брокерите. В интернет пространството е пълно с обяви за къщи в Славяново, които се търгуват на ниски цени, но интересът към тях клони към нула,писа Ретро.

Съселяните на Румен Радев масово се отказват от домовете си в хасковското село и бягат в по-големите околни градове Димитровград,  Харманли и Хасково. От публикациите на канторите за недвижими имоти се вижда, че  цената на евтините вили в Славяново вървят между 10 и 16 хиляди лв. и се нуждаят от сериозна инвестиция за ремонт. За 25 000 лв. желаещите да станат комшии на президента, могат да си купят новопостроена къща от над 100 квадрата и с повече от декар двор. Най-скъпи са двуетажните къщи в Славяново, които вървят по 35 бона, но само ако са нови и с големи дворове с овощни дървета и вода. От първите дни на 2022 година се продава и бензиностанцията в селото на Радев, която пустее.

През 2022 година селото на Румен Радев се обитава едва от 500 души, сред които и такива, които се прибират само през уикендите, а в останалото време живеят в апартаментите си в големи градове.  За сравнение през 1934 година, откакто се води статистика на населението в Славяново то надхвърля 1900 души. 

Това че един от кореняците в селото  заема най-важния държавен пост, не помогнало особено за подобряване на живота на селяните.

Най-голямата драма на живущите там е, че нямат аптека. Най-близката се намира на 20 км. Имали надежда, че Радев ще помогне да се възстанови селската чешма, която била срутена до основи, но това така и не се е случило.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече