Вижте семействата на новите министри (Уникални снимки)

0

Правителството на Кирил Петков е най-многодетното от всички досега. Общият брой на наследниците на членовете на МС може би прехвърля 28, а освен това двама от тях могат да се похвалят и с булки чужденки. Единият е премиерът Кирил Петков, който е женен за канадката Линда и от нея има три щерки, а другият е министърът на културата Атанас Атанасов.

Той пък се венчал за германката Яна няколко седмици преди да седне в министерското кресло. Двамата все още не са станали родители и бракът им е от разстояние, защото Яна живее и работи в Лондон. Адашка на съпругата на Атанасов е тази на министъра на околната среда Борислав Сандов, която също се казва Яна. Сандов се взе с любимата си в разгара на пандемията, но церемонията се състоя в планината – на чист въздух и далеч от коронавируса. Младата двойка все още не се е похвалила, че очаква първа рожба, но вероятно и това ще стане в рамките на мандата на новото правителство. Божидар Божанов – министър на електронното управление, го води вече с 2 обиколки. Той и половинката му Екатерина имат малка дъщеричка и син Йоан, който проплака в края на ноември 2021 г.


Най-голям дан за прираста на населението е дал вицепремиерът Гроздан Караджов. Министърът на регионалното развитие е баща на четири деца. Има голям син, който вече е женен и с дете. През март 2015 г. съпругата му Цецка го дари с близначките София и Калина. А няколко години по-късно с още една дъщеря.


Три дъщери и внучета има и транспортният министър Николай Събев. Щерките са му съдружнички в семейния бизнес – куриерската фирма „Еконт“, но Събев не живее с майка им, а с партньорката си в бизнеса Донка. Дядо е и Стефан Янев, бивш служебен премиер и настоящ министър на отбраната. Той има син и дъщеря, а с внучка го зарадва щерка му Екатерина. Баща на трима наследници пък е Даниел Лорер – министър на иновациите и растежа. С пораснали син и дъщеря се гордее повелителката на здравното министерство Асена Сербезова, която се е омъжвала цели четири пъти. Мъжка майка на двама синове е външната министърка Теодора Генчовска, единият от които е гимназист, а другият следва за лекар. С две деца е и образователният министър Николай Денков, а Христо Проданов, който е начело на Министерството на туризма, има син и дъщеря.

Безспорно една от най-ефектно изглеждащите министерши е съпругата на спортния министър Радостин Василев – Нина. Двамата са родители на момченце.

С по един син са и правосъдната министърка Надежда Йорданова, социалният министър Георги Гьоков и вицепремиерката Корнелия Нинова. Една голяма дъщеря Илиана, която работи като съдия, има шефът на МВР Бойко Рашков. За министъра на земеделието Иван Иванов и този на енергетиката – Александър Николов, няма информация за семейния им статус. Без жена до себе си и деца е само финансовият министър Асен Василев. Вицепремиерката Калина Константинова също не е споделила публично дали е обвързана.

КИРИЛ ПЕТКОВ

Премиерът с трите си дъщери и канадската си съпруга Линда.

 

НИКОЛАЙ СЪБЕВ

Транспортният министър е баща на три щерки и дядо на две внучки.

ДАНИЕЛ ЛОРЕР

Министърът на иновациите и растежа с жена си Виолета и трите им деца.

ГРОЗДАН КАРАДЖОВ

Вицепремиерът има общо 4 деца. На снимката е с жена си Цецка и двете им близначки.

АТАНАС АТАНАСОВ

Най-младият в кабинета „Петков“ – министърът на културата, е женен за германката Яна. На снимката е с нея, майка си и баща си.

БОЖИДАР БОЖАНОВ

Министърът на електронното управление стана баща за втори път – в края на миналия ноември му се роди син. С половинката му Екатерина имат и дъщеричка.

БОРИСЛАВ САНДОВ

Министърът на околната среда и водите се взе с половинката си Яна в разгара на пандемията на сватба в планината.

ХРИСТО ПРОДАНОВ

Шефът на Министерството на туризма със съпругата си, сина си и дъщеря си.

РАДОСТИН ВАСИЛЕВ

Спортният министър с жена си Нина и сина им.

СТЕФАН ЯНЕВ

Бившият премиер и настоящ министър на отбраната има син и дъщеря от съпругата си Пенка. Дядо е и на една внучка.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА

Лидерката на БСП, която се уреди с вицепремиерски пост, има двама любими мъже – съпругът ѝ Митко и синът им Рафи.

АСЕНА СЕРБЕЗОВА

Повелителката на здравното министерство е майка на син и дъщеря от предишни бракове. Сега е щастливо омъжена за съпруг №4 Петър Сербезов.

 

БОЙКО РАШКОВ

Шефът на МВР с бившата си жена Мария, от която има една дъщеря Илиана.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече