Врътките на Корни: Сладки постове за гласувалите срещу оставката й

0

Скандални назначения на близки до Корнелия Нинова социалисти се правят в Министерството на земеделието, алармираха източници на ПИК от ръководството на столетницата. 

Схемата започва още от върха с двама заместник-министри. Стефан Бурджев е член на ИБ на БСП, а Момчил Неков е от Националния съвет и бивш евродепутат от столетницата. 

Альоша Даков и Александър Нейчев от ръководството на БСП също заемат изключително високопоставенислужби във ведомството. Първият е назначен за член на УС на Югозападното горско предприятие. Нейчев пък е в УС на Южното централно горско предприятие. 

В управата на североизточното горско предприятие са назначени председателят на областния съвет на БСП в Шумен Веселин Пенчев и Ивайло Йорданов, който също е в шуменското ръководство на столетницата.

За директор на най-старото предприятие в България – „Кабиюк“ е назначен председателят на БСП-Хитрино Десислав Десподов. А в борда влизат Иван Калоянов от БСП-Шумен и Митков Дончев от БСП- Нови пазар. 

За заместник-директор на Държавния фонд „Земеделие“ е назначен Светослав Иванов, който е член в листата за общински съветници в Шумен. 

„Всички изброени са били делегати на конгреса. Назначенията им са направени по различно време. Не са непосредствено преди конгреса. Има стратегическа мисъл. Получават служби, за да гласуват против оставката на Нинова и да я подкрепят. Принципът е на всеки глас горски“, каза бивш член на ръководството на БСП. Според него се очакват скоро друг делегат на конгреса на БСП да бъде назначен в УС на „Напоителни системи“-Шумен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече