Минеков: Новият културен министър ще бъде изяден, той е бушон, мирише на корупция

0

„Наско ще бъде изяден. Той за съжаление е бушон. Тримата заместници  са се приготвили те да бъдат министри“. Това заяви  бившият  служебен министър на културата, назначен от Румен Радев, Велислав Минеков в свое интервю в „Денят с Веселин Дерменджиев“.

По думите му Атанас Атанасов ще бъде изяден, защото се задавали купчина неприятности, а той не взима отношение по наболелите  теми.

„Още не работи Националният филмов център, както  трябва да работи, няма директор  и във фонд „Култура“. В момента се чудат какво да правят с избор на директори и конкурси за директори в Националните институти, а там ще има крах, защото ще избират един, но други четирима ще нададат глас и този път този глас ще бъде чут и с бюджета очаквам да се случи нещастие и тогава ще извия и аз“, заяви Минеков.

Той определи наследника си на поста като  симпатичен и даже мил, но когато го гледа човек иска да се погрижи за него. Бившият културен министър разкритикува и настоящия  управленския екип на министерството.

„Министерството по никакъв начин не трябва да се управлява от мениджър. Сега  дори и тримата заместник министри са били някакви мениджъри, но това е насочване на финансови средства и от тук винаги идва миризмата на корупция. Министерството трябва да се управлява от човек, който е роден в тази среда и  в такова семейство, който е обучавало ученици или  студенти, човек, който е заобиколен от приятели в тази среда“, заяви бившият министър на Румен Радев.

Минеков  е категоричен, че не може да мълчи сто дни, гледайки какво се случва в министерството:

„Аз не можах да мълча 100 дни и не знам кой я е измислил тази глупост с мълчанието, тъй като само за три дни  могат да се извършат такива  безобразия, които да не могат да бъдат излекувани за 3 хиляди дни“. По думите му безобразия в министерството вече се случвали, а хора от ГЕРБ, които били изгонени от него  отново се връщат в министерството на Атанас Атанасов от „Продължаваме промяната“.

„Това е и причината да съм персона нон грата. Имам  няколко обаждания от служители, които ми казват, че са предупредени да не контактуват с мен, което е много обидно. Министерството е превзето от ГЕРБ от първия до последния етаж“, ожали се Минеков.

На въпрос за  казуса с централата на партията на Бойко Борисов, Минеков отговори: „Наско каза, че му трябва юридическа консултация , а аз съм извършил такава и съм се съветвал с хора от министерството и още утре могат да получат заповед за преместване, но за това трябва кураж“, каза още той.

Припомняме, че това не е първият път, в който бившият съратник на Мая Манолова напада наследника си на поста. Преди около месец Минеков поиска извинение от  Атанасов, че е издал заповед, която вече е била взета като решение от Минеков.

Атанас Атанасов пък разкри в публичен отговор до Народното събрание, че предшественикът му, назначен от Радев, е разхищавал бюджета за култура за свои приближени. Така например един от съветниците, чието име е скрито е получил за 6 месеца сумата от 31 600 лева или средно над 5200 лева месечна заплата.   Друга съветничка на Минеков – Евелина Кирилова е получила срещу съветите си сумата от 36 150 лева. Консултантите пък са взимали възнаграждения по времето на Минеков на стойност над 4400 лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече