Правителството взема отношение по конфликта НАТО-Русия под натиск от парламента

0

„Ние, като ЕС и НАТО, трябва да си отговорим на въпросите как да си решим нашата сигурност, ако се стигне до евентуален конфликт. И да покажем, че няма да отстъпим“, каза пред БНР Христо Гаджев от ГЕРБ, заместник-председател на комисията по отбрана в Народното събрание.

Христо Гаджев 

По думите му правилният път е към дескалация на напрежението в конфликта между Русия и НАТО, но „трябва да се отговори на ескалацията към момента“.

„Очевидно комуникацията е счупена в правителството. Крайно време е да има позиция вече“, коментира Гаджев в предаването „Преди всички“.

Има натрупване на събития, вече се забелязва и активизиране на силите с висока степен на готовност на НАТО, отбеляза Христо Гаджев, запитан дали има прекомерен натиск от страна на опозицията и преекспониране на темата и за българската позиция по въпроса.

„Развитието на ситуацията е от 17 декември насам. Един месец правителството не взе отношение, буквално под натиск от парламента взема отношение.“

На утрешното извънредно заседание на парламента от ГЕРБ ще искат да разберат „какви решения са вземани от Министерството на отбраната и Министерския съвет относно участието на България и какви планове са задействани“, уточни Гаджев.

Според него е редно парламентът да има информация „какво се случва, какви планове са се активирали и какво прави правителството и за деескалация, и за защита на националната и териториална сигурност на страната“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече