Лаборатория предлага ПСР тестове без пари, а изнудва пациентите с по 30 лв. на човек в семейство

0

Комисията за защита на потребителите разглежда сигнали срещу медицинската лаборатория „Геника“ за подвеждаща реклама за безплатни ПСР тестове по домовете.  Последният такъв е подаден в началото на миналата седмица. Според реклама на сайта на лабораторията пациентите, които имат направление от личен лекар и желая ти ПСР тестът да им бъде направен в домашни условия, няма да плащат нищо. Оказва се обаче, че не е точно така, писа „Галерия“.

 На 19 януари пациентка се обажда в лабораторията. Тя разполага с три направления – за нея и двете й деца. Първата изненада идва от служителката на „Геника“, която казва, че трябва да се платят 30 лв. за посещение на мобилния екип. 

„На следващия ден обаче при посещението на лаборантка  от мобилния екип същата заяви, че трябва да платя 90 лв., тъй като било 30 лв. такса направление, нищо че посещението било едно. При опит да набера дадения в сайта номер точно в този момент никой не ми отговори. При наличието на две болни от ковид деца, а и аз самата бях със симптоми и положителен тест, бях принудена да заплатя тази надценена услуга рекламирана на сайта на „Геника“ като безплатна.  След като успях да се свържа с телефона посочен на сайта, служителката ми каза, че е учудена, че за всяко направление са ми искани по 30 лв. и, че ще провери случая и ще се свърже с мен,  но досега никой не ме е потърсил. Същевременно забелязах, че е сменен изгледът на страницата в сайта, където стоеше подвеждащата реклама“,  разкрива пред „Галерия“ патилата си пациентка на „Геника“.  

 Подвеждащата реклама на „Геника“ има и друг аспект. Става дума за цената на ПСР тестове, които се заплащат от здравната каса, ако са с направления. В момента касата плаща по 60 лв. на всеки направен текст, което означава че във въпросния случай, „Геника“ е получила 270 лв.  за едно домашно посещение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече