Евродепутатът Aндрей Слабаков пие юнашки още от обяд, заприлича на Денди

0

Режисьорът политик изпуши цяла кутия цигари, докато надигаше халбите с бира в „градината” на столично бистро, писа Уикенд.

Докато Александър Йорданов се тресеше от страх и паника в разхерметизиран самолет за Брюксел, друг един наш евродепутат – Андрей Слабаков, си гледаше кефа на пъпа на София. Кинорежисьорът, когото ВМРО превърна в политик, се наливаше с любимата си бира в бистро на ул. „Раковска”, а се беше отдал и на друг свой голям порок.

Да се пие алкохол по обедно време е неприлично, а съпругът на Ернестина Шинова правеше тъкмо това. Освен това си позволяваше и да пуши като комин в ресторанта. Законът разрешава да се пали цигара само в тези части на заведенията, в които има проветривост и естествена въздушна циркулация, а е спорно дали Андрейката се намираше точно на такова място.


По масите имаше пепелници – явно и от заведението броят одименото от Слабаков помещение за открито пространство, за градина. Но пък каква градина е тази, при която и в най-лютата зима клиентите са по сака?
Докато се наслаждаваше на бирата и папиросите, евродепутатът от ВМРО проведе няколко телефонни разговора. Когато остави джиесема, поръча на сервитьора храна за вкъщи и продължи да надига халбите. На клиентите в бистрото им направи впечатление, че той е зарязал някогашния си небрежен стил на обличане и вече е започнал да носи с риза и блейзър. Преди да стане човек от голямото добрутро, Слабаков никога не беше влизал в костюм.


Интересен акцент във външния вид на Андрей бяха сребристите синджири на врата му. Да се чуди човек Денди ли копира синът на Петър Слабаков с многобройните дрънкулки, разстлали се върху косматите му мъжки гърди.
Когато сервитьорът донесе поръчаната храна за вкъщи, европолитикът плати сметката, надяна зимна шуба и си нахлупи дебела плетена шапка. А когато излезе от бистрото, пак пална цигара – нищо че вътре изпуши цяла кутия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече