Бойко Рашков плати 5700 лв. сметка за газ за палата си с 12 бани

0

МВР шефът се жали на съседите си от рекордните разходи за отопление

Галопиращите цени на електроенергията и газта засегнаха даже и едрите представители на властта, а сред най-потърпевшите е вътрешния министър Бойко Рашков, научи „Уикенд“. Преди дни МВР шефът и съпругата му Мария са били неприятно изненадани от декемврийската сметка за газ за имението им в полите на Витоша.

Семейство Рашкови са получили рекордна фактура от 5700 лв. за отоплението със синьо гориво на къщата им до Американския колеж в София, която е със 700 кв. застроена площ и двор от над 2 декара. Палатът на Бойко Рашков разполага с цели 12 бани.
Огромната сметка за газ обаче се е сторила скандална даже и за Бойко Рашков, тъй като съпругата му Мария се е жалвала на съседите си от „190-а улица“ от поскъпването на синьото гориво. Заради рязкото поскъпване на газта и увеличението на режийните разходи, Рашкови са взели решение да не отопляват басейна в имението си и да не ползват сауната.


Палатът на Бойко Рашков с размерите на прогимназия край Американския колеж в София привлече любопитни погледи миналата пролет, когато от подадената му имотна декларация се разбра, че домът му разполага с рекордните 12 бани и тоалетни. Тузарският палат на Рашков е със 700 кв. застроена площ, с двор от почти 2 декара и с няколко самостоятелни апартамента. Освен с прочутите 12 бани, имението разполага с фитнес, сауна, целогодишно отопляем басейн, блиндирано помещение със сейф за съхранение на оръжие и ценности, 2 гаража и 3 складови помещения. Стойността на този имот според оценката на брокери е над 4 милиона лева.
Освен това Рашков и съпругата му притежават няколко апартамента и гаражи в частен жилищен комплекс в Несебър, 2 къщи с общ двор от над декар в пирдопското село Антон, както и апартаменти в софийските квартали „Люлин“, „Красна поляна“ и „Младост“.


Огромната декемврийска сметка за отопление с газ, която Бойко Рашков е платил, е над два пъти по-висока от предишните му фактури, твърдят съседите на МВР шефа. Допреди шоковото поскъпване на енергията, белокосия любител на спиртните напитки е плащал около 2000 лв. месечно за газ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече