Шоу-бутафория със зеления сертификат за депутати (Избраниците на „Възраждане” влязоха като стадо – необезпокоявани и без тестове)

0

Избраниците на „Възраждане” влязоха като стадо – необезпокоявани и без тестове

През вратата! С това обяснение депутатите от „Възраждане” и част от колегите им от други парламентарни групи обясниха в сряда как ще влязат в парламента, след като нямат зелен сертификат. Изискването за всички за достъп до събранието от 24 януари бе или показване на зелен сертификат или направа на тест в две мобилни лаборатории, разположени край сградата на жълтите павета.


Нищо от това обаче не се случи, писа „Уикенд”. Депутатите на Костадин Костадинов влязоха буквално като стадо в сградата накуп, без да показват документ и без да си правят тестове, а заради безумния парадокс, че са с имунитет и НСО или квесторите нямат право да ги спират или връщат обратно, въведената от депутатите мярка отиде буквално в кофата. Избраниците на „Възраждане” дори настояха, че още в същия ден ще изискат на заседание на правна комисия мярката за достъп до парламента да отпадне. Друго оправдание на депутатите, които отказаха да се занимават със сертификата бе, че всъщност никъде не е разписано какви са последствията, ако някой от тях не покаже документа. С други думи, депутат без сертификат не носи никаква отговорност, ако не покаже такъв или не се тества преди влизане в парламента.
Част от представителите на медиите пък чинно си направиха тестове в мобилните лаборатории, тъй като за разлика от депутатите, НСО има право да им откаже достъп до събранието, ако не докажат здравния си статус. За разлика от тях обаче парламентаристите отново се оказаха по-равни от равните.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече