Чистка в петък, в 17,30: Освободиха целия борд на „Булгаргаз“

0

В петък, в 17,30 ч., съветът на директорите на Българския енергиен холдинг е освободил целия борд на директорите на „Булгаргаз“, съобщават „24 часа“.

Въпреки късния час и края на работния ден документите са внесени за регистрация в Търговския регистър. Освободени са изпълнителният директор на газовата компания Николай Ангелов Павлов и останалите членове на борда – Светослав Танев Делчев, Диана Стоянова Бонева, Илиян Кирилов Дуков, Николай Атанасов Дончев. В новия борд са назначени Людмил Венциславов Йоцов, Анжела Светославова Славова, Антон Йорданов Адамов, Иван Димитров Топчийски, Стефан Пандов Войнов. 

От повече от месец се води битка в газовия бранш, в която се включи и министърът на енергетиката Александър Николов, според който не е направено всичко възможно да се вземат всичките количества азерски газ по алтернативен на непостроената газова връзка с Гърция маршрут.

Николай Павлов се свързва с президента Румен Радев. Той беше служебен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков, по времето на министър Теменужка Петкова бе върнат за шеф на „Булгаргаз“, оглавява компанията от 2015 г.

Запознати казват, че между изпълнителната власт и президента се стигнало до съгласие „Булгаргаз“ да си остане с това ръководство, но явно нещо се е променило. В края на петъчния ден има и още едно действие. В 18,30 ч новият борд на „Булгаргаз“ свиква на заседание с първа точка – избор на председател на съвета на директорите и втора – избор на член на борда, на когото да бъде възложено управлението и представителството на дружеството пред трети лица. За председател е избран Иван Топчийски, а за изпълнителен директор Людмил Йоцов. Познати на Николай Павлов казват, че той е болен от COVID и е карантиниран вкъщи. Изпращали са му полицаи да го проверят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече