Петко Сертов лапа 985 лв. за 3 дни работа във външно

0

Общо 985 лв. са платени само за един работен ден на трима дипломати, работили за Държавна сигуност, които бяха назначени в екипа на външната министърка Теодора Генчовска. Информацията съобщи в. „Сега“, след запитване до МВнР.

Точният въпрос, който колегите са изпратили, е каква е общата сума на платените или дължими от МВнР възнаграждения, обезщетения или заплащане под каквато и да е друга форма на Петко Сертов, Петьо Петев и Иван Петров, а сумата в отговора е за един работен ден на тримата. Сертов беше съветник в Политическия кабинет на Генчовска, Петев – началник на Политическия кабинет, а Петров – главен секретар.

От тримата само Петко Сертов не работи в МВнР. Като съветник в ПК обаче той не следва да получава обезщетение, а само надница за изработените си три работни дни.

Иван Петров е върнат в инспектората на министерството, а Петьо Петев – в т.нар. резервен щат, временна позиция за завръщащи се дипломати от чужбина, които чакат преназначение в някоя от дирекциите, но междувременно получават заплата. Петев също като член на ПК няма право на обезщетение, а Петров се е върнал на старата си длъжност и просто е продължил да получава старата си заплата. Т.е. вероятно цитираната сума е само дневната надница на тримата.

Теодора Генчовска е номинация на „Има такъв народ“ в кабинета. Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов отрече, че има такива назначения, но премиерът Кирил Петков поиска тяхното уволнение и благодари на Генчовска и ИТН, че са одобрили освобождаването им.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече