ПРОВЕРКА: Казал ли е Петков на Василев, че пенсионерите скоро няма да ги има, защото са почнали да се „боцкат“

0

В публикация, споделяна стотици пъти във Фейсбук, се твърди, че е разкрит „скандален разговор“ между премиера Кирил Петков и вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, информира БНР.

В този разговор се казва, че след като двамата са взели властта, пенсионерите са започнали да се ваксинират срещу Covid-19 и след година няма да ги има.

В публикацията няма приложен аудио или звуков файл, който да насочва към въпросния „скандален разговор“. Няма никакви доказателства, че такъв разговор наистина е проведен, нито къде и кога се е случило това. Твърди се, че информацията е изпратена от имейл адрес UED@GMAIL.COM. Тя е публикувана с множество правописни грешки, като се твърди, че е без редакторска намеса.

Въпреки очевидната липса на достоверност и доказателства подобен разговор да се е случил, потребителите във Фейсбук са споделили информацията стотици пъти.

С адреса си сайтът, на който е публикуван материала, асоциативно насочва вниманието към оригиналния сайт на Канал 1 на Българската национална телевизия, с който обаче няма нищо общо.

На него не е отбелязан контакт за връзка с екипа му, няма нито телефон, нито имейл, на който читателите могат да се свържат с редакцията, нещо което е задължително за всички медии.

От пресцентъра на Министерския съвет, в телефонен разговор, категорично отричат подобна информация с думите „няма никакъв разговор, такъв не съществува“, става ясно още от БНР.

Известно време след разговора при опит за влизане в сайта Канал 1 и в публикацията със „скандалния разговор“ се появи съобщение, че достъпът до този сайт е временно ограничен.

Твърдението за „скандален разговор“ между премиера Кирил Петков и вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, в който се казва, че пенсионерите са започнали да се „боцкат“ и след година няма да ги има, е НЕВЯРНО. Няма никакви доказателства за съществуването на подобен разговор – свидетел или запис, които да удостоверят, че такъв наистина се е случил. Асоциацията на адреса на сайта с Канал 1 на БНТ е опит да се подсили „достоверността“ на публикуваните в него информации.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече