Ти да видиш: Цацаров ще проверява Иван Гешев

0

Ръководената все още от Сотир Цацаров антикорупционна комисия започва проверка на налични сигнали за извършени нарушения от главния прокурор Иван Гешев. Това съобщават от ведомството, което Цацаров анонсира, че ще напусне на 1 март, а оставката му е внесена в НС, но не и приета.

Засега повод са твърденията на правосъдната министърка Надежда Йорданова. „Изискани са заверени копия от подадените сигнали и друга относима информация от Министерство на правосъдието“, пишат още от КПКОНПИ.

„След сезиране от изявления в медиите на министъра на правосъдието Надежда Йорданова, КПКОНПИ започва проверка на налични сигнали за извършени нарушения от главния прокурор Иван Гешев. Според твърденията на Надежда Йорданова, при нея са постъпили множество такива сигнали, свързани с действията на главния прокурор и негови закононарушения.

В тази връзка КПКОНПИ е предприела действия по установяване съдържанието на тези сигнали, с оглед извършване на проверка на твърденията на министър Йорданова, съобразно правомощията на Комисията по чл. 6, ал. 1, т. 7 от ЗПКОНПИ. Изискани са заверени копия от подадените сигнали и друга относима информация от Министерство на правосъдието“, се казва в съобщението.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече