Мая Манолова поведе последната си битка срещу БСП, дърпа хора от левицата

0

Последен поход срещу Корнелия Нинова започва Мая Манолова.

Бившият омбудсман потвърди, че ще участва в създаването на партия, която трябва да вземем лидерското място в лявото пространство на нови избори. Мая вече обикалял градове и села, за да гради структури на лявата партия. Тя не спира да критикува кабинета най-вече в частта за пенсиите и социалните придобивки. От БСП също имат информация за обиколките на бившия омбудсман.  Депутат разкри пред „Галерия“, че Манолова вече звъняла на червени лидери, да ги кани в проекта. Сред тях бил и Михаил Миков, който си хвърли партийната книжка тези дни.

Хората на Корнелия засега са спокойни, че Мая няма да успея да откъсне живо месо от „червените“.

От щаба на  Мая Манолова обаче са на друго мнение. Те твърдят, че не те са звънили, а хора на Корнелия ги търсили постоянно.

„Куп активисти гледат да се качат на новия кораб, защото

при нови избори БСП ще катастрофира,

като се очаква да остане без представители в една пета от районите до моментните прогнози на социолозите. Участието на Нинова в този кабинет ще закопае партията и те го знаят, накрая може да не прескочат бариерата“, добави източникът.

Омразата между Корнелия Нинова и Мая Манолова има своята история.  

Манолова Е кръвно обиден на лидера заради президентските избори през 2016 година. Тогава Корнелия Нинова издигна слабо известния генерал Румен Радев срещу кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. Мая Манолова беше на върха на популярността си като омбудсман.

Манолова смяташе, че ако беше издигната, щеше да отвее с лекота невзрачната Цачева.

Нинова обаче я пренебрегна за сметка на Радев. Мая никога няма да го преживее, все пак можеше да е президент на България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече