ВМРО иска забрана на „джендърската“ изложба по творби на Майстора с пари от фонд „Култура“ и МК

0

ЛГБТИ+ общността и техните поддръжници, които убедително разрушават основни морални ценности, след като направиха опит да стигнат до образователната система чрез серия от провокации, като Истанбулската конвенция, които ние от ВМРО спряхме, все пак посегнаха и на културата в България. Това се казва в позиция на ВМРО по повод появилата се информация в медиите, придружена със снимки, че е направена фотосесия с транссексуални мъже, пресъздаваща уникалните образи на красиви български жени, нарисувани от Владимир Димитров – Майстора.

„Скандалната провокация картините на Майстора да бъдат заменени с транссексуални мъже във фотосесията е подигравка с паметта на големия български художник. Това е унижение за българската култура. Това е унижение за българското общество. Това е унижение за истинските жени, които Майстора е нарисувал в платната си. Това е унижение за всички българи.

Още по-скандален и недопустим е фактът, че това извращение е финансирано от Национален фонд „Култура“ и Министерството на културата. Няма значение кой министър го е допуснал. Факт е, че в интернет вече се вихрят снимки с тази гавра.

Изложбата, обявена за 8 март, трябва да бъде спряна. Неолибералните злоупотреби с ценностите на обществата в християнска Европа, подхвърлени като „пърформанси“, трябва да бъдат прекратени.

Българката като жена и майка винаги е била издигана в култ както в народното творчество, така и в литературата и в народните обичаи. Да замениш красивите българки на Майстора, които са истински биологични жени с неподправена красота, с мъже, които се гримират и оскверняват и женските народни носии, това вече е непростимо!

Утре ще сложите жени, изживяващи се като мъже, в мъжките персонажи на великия художник ли? Разберете го веднъж завинаги – половете са два – мъжки и женски. Така Господ е създал човека. И семейството е от баща-мъж, майка-жена и техните деца. Всичко друго е подмяна и извращение!“, пишат от патриотичната формация. 

Ето защо зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов отправи апел във фейсбук да се потърси отговорност от тези, които са отпуснали 10 000 лева, платени от данъците на всички българи. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече