Палавата булка Асена Сербезова – имотна кралица!

0

Министърката на здравеопазването Асенa Сербезова  може да се похвали със завидно недвижимо имущество.  Имотното си състояние е декларирало пред КПКОНПИ през 2019-а,  когато все още е изпълнителен директор на Агенцията по лекарства.

Асена притежава просторен апартамент в София с площ 115 15 квадрата. Половината от него е придобила през 2006 година, а втората половина десет години по-късно. Общата цена е  132 хиляди лв., но по всяка вероятност в момента пазарната му стойност е поне двойна.

Здравната министърка разполага с апартамент във Варна, който макар и малък е на крачка от морето. Жилището в морската столица от 64 квадрата Асена е придобила през 2017 година на цена 102681 лева.

През далечната 1999 година Сербезова е инвестирала в помещение за  магазин в София простиращ се на 20 квадрата. Тогава тя е закупила търговския обект на смешната цена  5400 лв.

 Асена Сербезова притежава и къща с двор в село Курново в Северозападна България. Цялата площ на имота е 780 квадрата, а застроената част е едва 60. Асена се сдобива с вилата на два пъти. Първата половина взема през 2009 година за 1585 лв., а втората за скромните 826 лв.

 Не е ясно какво е имотното състояние на нейния четвърти мъж – богаташът Петър Сербезов. Това ще се разбере догодина когато Сербезова подаде декларацията си като министър, пише „Ретро“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече