Ортак на Владислав Горанов върти парите на парламента

0

Фейзи Бекир печели конкурс, състезавайки се срещу себе си

Ортак на бившия финансов министър Владислав Горанов върти парите на парламента. Бившето вице на Горанов в министерството на финансите, Фейзи Бекир, назначен лично по препоръка на ексминистъра, вече коли и беси в събранието, научи „Уикенд”.

Бекир, който се прочу като лично назначение на скандалния финансист №1 още през 2014 г., вече е старши вътрешен одитор в Народно събрание след съмнителен конкурс, проведен в началото на миналата година. Подобно на състезанието за лидер в ДБ, в което единственият кандидат Христо Иванов игра срещу себе си за любовта на дясната членска маса, конкурсът за одитор в парламента се провежда по същия начин – с единствен кандидат Фейзи Бекир, който се състезава сам срещу себе си за сладкия пост. Конкурсът минава тихомълком, а Бекир, който е и бивш зам.-губернатор на Кърджали, има опит в назначаването на постове без конкурси или формално проведени такива.


Единствен кандидат за одитор на парите на парламента, чийто бюджет всяка година разплаква пенсионерите, Бекир получава ходатайство от Владислав Горанов, за да се яви на състезанието и дори успява да постигне максимумът точки за оценката. Други кандидати няма. Конкурс няма и за назначаването на Бекир като зам.-финансов министър в в новия Съвет на директорите на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали презз 2015 г. Тогава, за да се намери пост за вицето на Горанов, с който да се подпомогне заплатата му от министерството, съветът на директорите на болницата е увеличен от трима на петима души без финансова обосновка или без да се изисква опит в сферата.


Кърджали се вдигна на бунт срещу новия одитор на парламента тогава, тъй като въпреки дипломите на Бекир от Истанбул, той е виждал болница само като пациент. Заради близостта с Горанов обаче Бекир остана в съвета и продължи да получава заплата от министерството на финансите. Кърджалийският кадър на ГЕРБ се говори и че не е точно проекция на обичта на Горанов към етническите турци, а ходатайстването за него идва от други места, по-близки до Сараите, отколкото до централата на бившите управляващи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече