В справка на Ангелкова: АЕЦ „Козлодуй“ броило 8600 лева на Дългия за деня на енергетика

0

8600 лв. броила АЕЦ “Козлодуй“ на „Седем-осми“ АД за Деня на енергетика. За този хонорар компанията на Слави Трифонов пратила Краси Радков и Йордан Йончев – Гъмзата да веселят ядрените спецове на празника им.

Концертът се провел на 19 юни миналата година, малко преди парламентарните избори и реално се е състоял по време на предизборната кампания на „Има такъв народ“, чийто лидер е Трифонов. На тези избори ИТН стана първа политическа сила.

Сумата стана известна от справка, която е поискала депутатът от ГЕРБ и бивш министър на туризма Николина Ангелкова. Тя отправила питане до премиера Кирил Петков, с което поискала да й се предоставят данни за всички договори по обществени поръчки, сключени по време на служебните правителства на президента Румен Радев. Дребна подробност е, че Ангелкова е записала в питането си, че настоява да й се даде информация за договорите до края на 2022 г. Дори и да е неволна грешка, в отговора си шефът на парламента Никола Минчев подчертава, че няма как да представи данни за бъдеще време.

Oт партията на Трифонов контрират, че концертът не е част от предизборната програма, защото е бил уговорен отдавна и по време на празненството не са отправяни предизборни послания. От същата справка става ясно, че и бившата вокалистка на Слави Деси Добрева е пяла на същия концерт срещу сумата от 4200 лв. Тя обаче от години не е част от шоуто на Дългия и участието й е отделно от „Седем-осми“. Предоставянето на покрита сцена за Деня на енергетика пък е струвала скромните 2650 лева.

От справката за Ангелкова става ясно също, че ядрената централа подкрепя активно културно-масовата дейност в Козлодуй. АЕЦ има сключени договори с учители по пиано (14 400 лв.), по балет (11 000 лв.), театрално изкуство (12 500 лв.), солфеж (10 550 лв.) и шахмат (3000 лв.). Отделно са платени 26 750 лева за изготвяне на материали за тренинг по лидерство за служителите на АЕЦ, писа Телеграф.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече