Палавата здравната министърка не уважи гласуването на бюджета за здраве в НС

0

За първи път здравен министър отсъства, когато се обсъждат парите за здраве, коментира при обсъждането на бюджета за НЗОК депутатът от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

„Числата в бюджета на НЗОК са същите като миналата година, цифрите са еднакви. Вие много добре сте преписали нашия бюджет и сега се каните да правите реформи.“, отбеляза той.

Според Ангелов планът на премиерът с леглата в болниците е претърпял провал.

„Ще ви припомня за плана Петков, който имаше за цел да следи реанимационните легла, за да не остават хора извън лечебните заведения. Жена на 58г. е обикаляла с линейка и в 4 болници не е успяла да намери легло. Това е белег на вашия провал, на плана Петков, на вашия експертен потенциал в здравеопазването“, отбеляза проф. Ангелов.

Той попита как управляващите ще осигурят повече контрол и как ще има по-добро обслужване в малките населени места, което е записано в управленската им програма.

„Слепи и глухи сте за проблемите здравеопазването. Давате повече пари за доболнична помощ, а това ще се отрази ли в повече услуги за здравно-осигурените – няма програми. Не знам какво означава средно-срочен план, това е бюджет за второто тримесечие на 2022г., защото за първото приехте нашия бюджет от миналата година. Цялата ви програма няма да се спазва и няма да се случи. За нас това е бюджет на измамата и нашата група няма да го подкрепи“, коментира проф. Костадин Ангелов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече