Радев наема още 25 души охрана

0

Обявата е активна на интернет портала на Националната служба за охрана, както и в сайт за търсене на работа от 31 януари 2021 година, а подборът за първия етап на конкурса трябва да приключи до последния ден на февруари.

От документацията става ясно, че се търсят общо 15 млади младши сътрудници за позицията охранител и още 10 за шофьори, като възнаграждението и за двете длъжности е между 1200 до 1400 лв.  Изискванията обаче са безброй. Кандидатите трябва да бъдат пълнолетни, не по-възрастни от 32 години, да имат само българско гражданство, минимум средно образование, да не са осъждани, обвиняеми, да са психологично пригодни, да притежават шофьорска книжка и да нямат здравословни проблеми, са само част от тях.

Любопитното е, че конкурсът е отворен и за жени.

Изпитът преминава през няколко фази, първата е физическа, която има норматив от упражнения, които трябва да бъдат покрити за време. Част от тях са изтласкване на щанги, крос, набиране, совалково бягане и други. Успешно преминалите се подлагат на психологично изследване, а на финала има и заключително интервю.

Сходни са изискванията за да бъдещите  шофьори на държавния глава.

Кандидатите трябва да са под 40 години, минимум средно образование и са само с  българско гражданство и още други изисквания важащи за охранителите.

 Кандидат-шофьорите също ще бъдат изпитвани на коремни преси и тежки физически упражнения. Чака ги психотест и заключително интервю.

Според хора от администрацията на Дондуков 2, подчинената на Румен Радев Национална служба за охрана се нуждае спешно от нови кадри заради проблемите, които възникнаха напоследък. Отказът на премиера Кирил Петков да се премести в резиденция Бояна и желанието му да ходи пеша,  отнема много от ресурсите на НСО.

Мнозина са напуснали по лични причини, а в последно време държавният глава е засилил присъствието на гардове около себе си, видя се от последните му изяви, писа „Ретро“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече