Гешев не ще да си ходи: Върша си работата правилно

0

Главният прокурор Иван Гешев, за когото в началото на седмицата Конституционният съд взе решение, че може да бъде искана оставката му от правосъдния министър, обяви, че мафията и олигархията са тези, които го атакуват. В интервю за „24 часа“ обвинител номер 1 обясни, че ще сезира ЕК по темата за разследването му и заяви, че трябва да се приключи с митологемата, че няма никой законово над него. „Отдавна е ясно, че всеки прокурор може да разследва главния“, твърди той.

„След като мафията и олигархията така яростно атакуват прокуратурата, означава, че сме на прав път. Означава, че аз и колегите си вършим добре работата. Нямам никакви притеснения от това какво г-жа Йорданова ще внесе във ВСС. Трябва да се уточни, че отстраняването е от компетентността на Пленума. За една година това е трети опит на трети министър на правосъдието за отстраняването на главния прокурор. Надявам се този път в това искане да има не само политически мотиви, но да има и юридически аргументи“, казва още Гешев. 

И признава, че намира за обидно в 21-и век да се работи с изрезки от вестници с цел отстраняване на главния прокурор, при това в страна от ЕС. 

Гешев намекна, че правосъдният министър Надежда Йорданова работи с доноси, а не с факти, и тъкмо такива смятала да внесе във ВСС: 

„Аз няма да коментирам доколко е в правомощията и дали е работа на Министерството на правосъдието да събира и обработва доноси срещу магистрати и в частност срещу главния прокурор.

Нямам абсолютно никакви притеснения. Може би съм най-проверяваният човек, който работи за държавата, през последните 2 години“, уточнява обвинител номер 1. 

„Както казах, това е трети опит за отстраняването на главния прокурор, десетки са проверките, обясненията, в КПКОНПИ, в прокуратурата, в Инспектората на ВСС, сигнали във ВСС, производство във ВАС, две дела, едното наказателно дело от частен характер срещу мен е от лице с влязла в сила присъда 17 години лишаване от свобода.

Така че ето това е недосегаемият главен прокурор според “феновете” на прокуратурата“, коментира още Иван Гешев. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече