Копейкин плаши премиера с нов протест за зелените сертификати

0

„Възраждане“ готвят нов протест заради зеления сертификат. До дни ще стане ясно кога, къде и под каква форма ще е този път той. Това заявиха от партията на брифинг пред медиите в кулоарите на парламента. 

Поводът за недоволството им е липсата на заседания на работната група за сертификата, създадена след срещата с премиера след протеста на 12 януари.

Според лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, е очевидно, че управляващите „тупат топката“ и нарочно бавят обсъжданията и срещите на смесената работна група, създадена след първия протест на партията.

„Ние сме изключително толерантни и диалогични, но не сме и глупави. Ясно ни е, че се опитват да протакат нещата във времето напред, но ние повече няма да търпим. Мина януари, Кирил Петков беше казал, че до 2 февруари ще има позиция. Месец по-късно нищо не се е случило“, каза Костадинов, който смята, че това е неуважение към българските граждани, които застават зад тази кауза и всички са еднакво дискриминарани.

„Очевидно другата страна не желае разговор с нас за зеления сертификат и отпадането му, а нашето търпение вече се изчерпва. Затова ще организираме протест и ще разговаряме на улицата“, заяви лидерът на „Възраждане“.

Другата седмица партията ще вземе решение кога, къде и под какъв формат ще е точно протестът. „Искаме да чуем кога най-сетне падат сертификатите“, посочи още Костадинов. По думите му протестът ще бъде организиран в рамките на 10 дни, в „доста по-различен формат“.

„Ако сега се обади премиерът, искаме да чуем дата, на която пада зеленият сертификат и тя трябва да е в рамките на следващите 10 дни. Най-късно до 20 февруари“, постави условие Костадинов. 

При овладяване на ситуацията пред сградата на Народното събрание пострадаха деветима полицаи, двама души бяха задържани, съобщиха от вътрешното министерство след края на протеста.

Тогава Копейкин бе в карантина заради контакта си с болния шеф на НС Никола Минчев на заседанието на КСНС и така и не се появи на митинга, но следващия се кани да оглави. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече