Бащата на Кирил Петков участва в боеве (Снимки)

0

Бащата на Кирил Петков се оказа майстор на бойните изкуства. На 63-годишна възраст той продължава да раздава крошета и ритници на тепиха. От младостта си Петко Петков тренира айкидо и е един от пионерите в този спорт в България. Той става част от основаването на първия такъв клуб у нас през 1985 г., а учениците му, които са десетки, се обръщат към него с титлата „сенсей“, писа Ретро.

Още по времето на социализма Петко тренирал усилено в залите на стадион „Академик“, където записал и сина си Кирил да посещава уроци по карате, когато навършил 5-годишна възраст, с идеята да се научи на ред и дисциплина. Спортната кариера на премиера в бойните изкуства обаче приключила, когато станал на 15, докато баща му и до ден днешен държи форма с айкидо. Петко има черен колан, а наследникът му стигнал само до кафяв. Приятели от детството на бащата на министър-председателя споделят, че като млад Петков-старши бил с буйна кръв и намерил начин да овладее поривите си именно чрез спорта. Адреналинът очевидно е в кръвта му и досега, защото и с посивели коси той продължава да живее екстремно като младеж.

Бащата на премиера редовно споделя снимки от приключенията си с екстремен привкус. Скоковете с парашут например са обичайна за него дейност. За пръв път от облаците се хвърлил преди 30 години, а оттогава започнал да го прави по няколко пъти годишно. Досущ като сина си Петко Петков обича да кара сърф и различните му разновидности на Българското Черноморие, особено на къмпинг „Корал“, където цялата фамилия почива повече от 10 лета.

По професия бащата на Кирил Петков е експерт по биология. Освен преподавател той е природозащитник, водещ активно каузи за опазване на природата в Пирин, девствените плажове край морето и застрашените видове. Редовно прави дълги походи и често на тях го придружават трите му внучки от сина му Кирил и снахата Линда.

Петко живее в България след дълги години, изкарани в Канада, където и досега е майката на премиера – Венета. Със съпруга ѝ са разделени, но са запазили добрия тон и отношения помежду си. Във фейсбук пространството на бащата на Петков му се носи слава на донжуан и приятелите му често се шегуват с този факт. Той обаче не афишира интимния си живот.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече