Кирил Петков цъфна на протеста на Копейкин

0

Протестът, организиран от лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов под прозорците на властта срещу т.нар. „зелени“ сертификати, се превърна в антинатовски бунт, противно на заявките, дадени за разрешение от „Московска“ 33. Малко след началото му лично премиерът Кирил Петков се качи на своеобразната трибуна пред бившия Партиен дом рамо до рамо до Костадинов, а той му даде думата, като поиска от него да изясни кога приключва действието на сертификата и тестването на учениците. 

Петков се обърна към множеството под бурни освирквания и помоли демонстрантите да замълчат. „Българите сме 6,5 милиона. Трябва да започнем да си говорим, а не да се делим на 100 и само да се замеряме. Трябва да започнем да работим заедно, ако искаме да имаме силна държава. Стига сме се делили на 100 различни парчета!“, заяви той. Но исканията за оставката му и скандирания „Мафия“ не секнаха. 

Петков попита демонстрантите кога друг път са виждали премиер на протест. „Трябва да работим заедно. Аз съм бил на такива протести. Бил съм точно тук“, продължи той. И напомни, че формата на протест е важна и я приветства. Въпреки молбите му за съвместни действия, премиерът едва успя да вземе думата от крясъците под краката му. Опитите му да обясни на какво се дължи запазването на сертификата за работещите до 20 март, прогнозно, бяха заглушени. 


„Нямаме никакъв шанс да оправим тази държава, ако не работим заедно. Това исках да ви кажа, продължавайте да протестирате“, насърчи министър-председателят демонстрантите на „Възраждане“ и продължи разговора зад микрофоните с Костадинов, плътно охраняван от служителите на НСО. 

Вместо да протестират срещу ковид мерките, наложени по новия план на премиера Кирил Петков, който пък изпревари демонстрацията на Копейкин с обявяването на практическия край на сертификатите още от утре, стотината симпатизанти на националиста се събраха с отделно искане – у нас да не се разполагат американски войници. 

Снимки: Агнес Методиева, lupa.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече