Мая с нова тактика: Пъди кадри, праща ги при Румен Радев

0

Верни поданици на Манолова уж я напускат, а всъщност вербуват отцепници на Корнелия

Нова тактика за осъществяване на идеята за широка лява коалиция под шапката на президента Румен Радев е започнала Мая Манолова, научи „Уикенд”. Привидно бившата соцфурия, която все повече клони към актива на държавния глава и бъдещите му властови амбиции извън „Дондуков” 2, се разделя с едни от най-верните си хора в „Изправи се БГ”. Наскоро я напусна не кой да е, а бившата й вече дясна ръка, депутат и създател на почти всички структури и листи на избори №2 за 2021 г. Андрей Вълчев.

Бившият социалист и депутат на Манолова уж официално се раздели с формацията й, както и десетина от верните й хора по места в страната. Нито един от тях обаче не е „избягал” наистина от формация на Манолова, разказаха от кухнята на партията за „Уикенд”. Вълчев и компания са емисари на Манолова в новата идея на „тайната коалиция” с Радев и обкръжението му за привличане на недоволни, изгонени или низвергнати от Корнелия Нинова червени активисти.
Чистката, която лидерът на БСП не е спряла, се очертава да продължи и след отстраняването на Калоян Паргов, а точно това поведение на соцфурията идвало добре дошло на Радев и съучастниците му. С мнимото отстраняване или бягство от структурите на Мая Манолова, двамата с Радев разчитали Нинова да не обръща внимание повече на алтернативните леви проекти и да й затворят очите за всъщност далеч по-силно разрастващата се клика около президента и бъдещите му амбиции за управление в местната власт и партийно строителство.


Тактиката била безпогрешна – масово активисти на Манолова се притеснили, че лидерът им, която уж губи хора, продължава да обикаля страната и да гради структури, обаче „уволнявайки” силни апаратчици от много от градовете. Мнозина бързо разкрили хитроумната тактика на Мая, чиито уж уволнени или избягали хора активно започнали кампания срещу Кирил Петков и решенията на правителството в социалните мрежи.
Проверка на „Уикенд” установи, че всички „напуснали” „Изправи се БГ” вече активно лансират тезите на президента, подиграват се открито на премиера и яростно критикуват бюджета за догодина, подготвен от правителството. Множество недоволни от Нинова социалисти са тарет на новата коалиция под прикритие – Радев и Манолова, а целта е двоен удар – едновременно по кабинета Петков”, с който Радев вече е в крайно лоши отношения, и по враг №1 на новото ляво в страната – БСП и Корнелия Нинова, признаха от кухнята на „Изправи се БГ”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече