Москва не знае за съществуването на Просто Киро, обявиха Бойко Борисов за премиер

0

Бойко Борисов от няколко месеца не е премиер на България, но този факт изглежда е убегнал на руската агенция „РИА Новости“.

В една от най-авторитетните информационни агенция в света не знаят за съществуването на Просто Киро и снощи счетоха за важно да отразят острата реакция на министър-председателя на България Бойко Борисов, последвала решението на Путин да признае независимостта на Донецк и Луганск.

„Признаването на самообявилите се сепаратистки области Донецк и Луганск е грубо нарушение на териториалната цялост на Украйна. Този акт е нарушение на международния правов ред и международната общност не може да остане безучастна. За съжаление, този акт може да бъде повод за нов военен конфликт.

България трябва да се присъедини незабавно и категорично към реакцията на съюзниците ни от ЕС. Сега Европа трябва да говори в един глас“, написа малко преди полунощ снощи лидерът на ГЕРБ в своя профил във Фейсбук.

Реакцията му мигом се появи в „РИА Новости“ и до сутринта Борисов все още беше действащият министър-председател на България.

Чак в 06.48 ч. руснаците се усетиха, че не авторитетът Борисов, а някакъв Просто Киро всъщност е действащият премиер и коригираха дописката си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече