Aдвокат Николай Хаджигенов в ефир прати Митрофанова „на х*й“

0

Адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио здраво се е радикализирал покрай нашествието в Украйна и успя да изгони половината гости от сутрешния блок на Нова ТВ. Юристът безцеремонно прати „на хуй“ руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Хаджигенов разказа, че е видял лично с очите си на страницата на руското посолство фейсбук публикация, в която посланикът нарича България американска подлога. 

„Как се чувствате като подлога?“, попита Хаджигенов социолога Аднрей Райчев, с когото водеха дискусия в студиото.

След което адвокатът прати Митрофанова „на хуй“, събеседникът му нарече ситуацията и поведението на адвоката безобразие, стана и си тръгна от студиото. Последва го и гравитиращият около Румен Радев политилог Слави Василев, който пускаше опорки за неутралитет.

Отровният Хаджигенов също си замина и опитният журналист Асен Григоров остана сам с водещите да внесе малко разум в ситуацията.

Смяната на Стефан Янев в момента е грешка. Неговата смяна няма да доведе до нищо по отношение на външната ни политика, а само ще нагнети вътрешнополитическо напрежение. Той има малко по-умерена позиция и смятам, че тя е в интерес на България, на обществото ни, коментира преди да напусне студиото на Нова тв Слави Василев.

Смятам, че правителството ни трябва да приема и по-различни гледни точки. Смятам, че като е написал статус във фейсбук Янев не променя нито отношението на правителството към войната в Украйна, нито отношението на хората към войната. В момента се създава едно напрежение, от което няма нужда, посочи той.

Неутралната позиция е България да отстъпи крачка назад, да не се бърка. Разбира се, че никой не подкрепя войната. Но всичко това, когато приключи, ние ще продължим да купуваме газ от Русия и да чакаме руски туристи, посочи той.

Такава беззъба политика е зло, както войната е зло, а Путин е агресор. Дори неутрални държави като Япония в крайна сметка взеха позиция и сега изпращат на Украйна всичко, от което има нужда – включително и оръжие, коментира в отговор Николай Хаджигенов. 

България е в сложна ситуация. Янев просто трябваше да замълчи, защото България в тази ситуация не може да посочи сама себе си като изключение. Сега е моментът наистина да замълчим, защото в момента пред очите ни се извършва чудовищна агресия. Защото Путин прави нещо недопустимо. Нюанси има, но после ще говорим за това, коментира Андрей Райчев. 

Слава Богу, че президентът Радев си овладя нервите. В момента България трябва да бъде в абсолютно единство, посочи още той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече