Мика Зайкова се шири в огромна вила на Витоша със 710 лв. пенсия

0

След краткосрочната си политическа кариера Мика Зайкова заживя  в семейната вила в полите на Витоша, където се радва на спокойствие, далеч от шумотевицата на София, писа Ретро.  

Тя има и просторен апартамент в „Модерно предградие“, но чистият въздух и природата в планината й се отразявали добре.

 Синдикалистката живее сама, тъй като е вдовица. Михаил, синът й неговото семейство са хиляди километри от България – в САЩ.

Мика сподели, че след причисляването пенсията й станала 710 лв., но дори и с увеличението пак не била достатъчна за сам човек, за да покрива битовите си нужди, тъй като инфлацията и цените са полетели в космоса. Тя обаче не се оплаква от финансовото си положение и признава, че разчита на свой син за парична помощ.

„Ако не е той ще ми е малко трудно“,  категорична е бившата депутатка.

 Михаил  е сред топ адвокатите в Ню Йорк. Завършил е Националната гимназия за древни езици и култура в София. Заминава за Щатите с шестмесечна виза и отворен билет. Късметът обаче му се усмихнал и завършва право в Нюйоркския университет. После защити докторска дисертация. Към днешна дата е практикуващ адвокат с богата професионална биография. Съпругата му – американка, е телевизионна водеща в Щатите. Двамата имат, дъщеря, която е голямата радост на баба Мика.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече