Румен Радев профука 130 бона от заплати за година

0

На солиден харчарлък се е отдал Румен Радев, макар да живее на държавна издръжка!

Още от началото на първия си мандат на „Дондуков“ 2 президентът напусна собственото си жилище и заедно с жена си и негова бивша секретарка Десислава Генчева се преместиха в Бояна, в известната вила „Калина“, където се ширят на повече от 400 квадрата площ и на двор с размерите на две футболни игрища, писа „Ретро“.

Разходите по резиденция, естествено, Радев не плаща от собствения си джоб – те са за сметка на държавната хазна. В нея се „бърка“ и когато трябва да се зареждат хладилниците в „Калина“, както и да се покриват транспортните разходи на първата двойка, независимо дали те са с работна или по лична цел.

На фона на целия този държавен рахат, Румен Радев е пръснал 130 хиляди лева за една година, става ясно от декларациите му за придобито имущество, получени доходи, дадени обезпечения и направените разходи по чл. 37 до Антикорупционната комисия КПКОНПИ.

В последната декларация, обхващаща периода от 1 януари до 31 декември 2020 г., подадена през април миналата година, Радев е декларирал от трудови договори 152 573 лева – виж ТУК. За същата календарна година президентът е посочил, че е спестил от заплати 70 200 лева, или с 20 хиляди повече от сумата, декларирана за предходната година – 49 500 лв. – документа ТУК.

Простата калкулация показва, че бившият летец е похарчил разликата от 130 хиляди лева, тъй като не е декларирал, например покупка на имот или друга инвестиция. Дали президентските заплати са отишли за тоалети на Генерал Деси, дали за други екстри, един Господ знае. 

На фона на кризата в държавата обаче наличните средства за харчене за семейство Радеви изобщо няма да пострадат, а точно обратното, след като от 1 март властта ще се облажи с по-високи заплати.

Както вече стана ясно, само 4 месеца, откакто са в парламента, новите депутатите получиха неочакван подарък – възнагражденията им скачат с близо 14% и може да надхвърлят 8 000 лв. 

Заплатата на Радев е двойно върху основното депутатско възнаграждение. След скока тя бе изчислена на 11 232 лева, на реално президентът ще се разписва срещу доста по-висока сума, заради своите 36 години трудов стаж. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече