Щерката на Бойко Рашков с 6 коли за една година

0

 Единствената дъщеря на Бойко Рашков –  Илиана  е декларирала, че тя и мъжът й Мартин са купим цели шест автомобила. Наследницата на МВР шефа и съдия в Районен съд също ежегодно подава имотна декларация, в която трябва да упомене материалните си придобивки, писа „Ретро“.

 От декларацията се вижда, че в рамките 2020 година семейството е инвестирало в шест коли. Една от тях се води на Илиана – BMW, останалите на мъжа й.

В графата за произход на средствата за покупките пише, че са че са от заплати и спестявания. Справка показва, че прокурорите Софийския районен съд, където Илиана практикува, получават  3284 лв. месечно, като става дума само за основни възнаграждения към които се прибавят и по 2%  процента за всяка прослужена магистратска година, но и повече от 40%. Освен това работещите в съдебната власт плащат само плосък данък, всичките осигуровки се поемат от бюджета. Така годишните доходи на щерката на вътрешния министър са  минимум 36 000 лв. Нейният мъж пък е развивал бизнес. Справка в търговския регистър сочи, че участва в управлението на сервиз за автомобили, регистриран в Студентски град София, но вече няма дял.

За разлика от баща си, който е рекордьор по имоти и притежава цели 22 недвижими имота за милиони левове, според декларацията Илиана е „бездомна“. На нейно име не се води нито един имот. Съдийката е посочила единствено, че съпругът й притежава половината от маломерен апартамент от 59 квадрата в столицата който е получен чрез завещание.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече