Кърваво писмо до Корнелия Нинова заради Русия и Стефан Янев: Незабавно напуснете коалицията!

0

Националният съвет на БСП да преустанови участието на партията в управленската четворна коалиция. Това настояват от Градския съвет на партията в Пловдив.

Позицията е приета единодушно на заседание на 2 март, но е била оповестена на тържествено заседание на 3 март, по повод 144 години от Освобождението на България.

“Нашата позиция изразява дълбоката ни тревога от случващото се. Подобна обща позиция изразиха всички общински председатели в област Пловдив. Ние се присъединяваме и заявяваме, че БСП трябва да има национално отговорно поведение, за да гарантира, че българският народ ще живее в мир“, заявява председателката на Градския съвет на БСП-Пловдив Димитрина Вакрилова пред тържественото събрание, провело се пред паметника на Скобелева майка.

В позицията се посочва още, че членовете на Градския съвет на БСП Пловдив обявяват своята подкрепа за Стефан Янев и поддържат Националния съвет на БСП за преустановяване на участието на партията в „тази пагубна за страната управленска коалиция“, предава Радио „Пловдив“.

От БСП-Пловдив, допълват, че са срещу всички опити на държавата ни да бъде замесена в конфликта, който ще има непредвидими резултати за националните интереси на България.

„Крайно време е подобни решения да бъдат подложени на широко обсъждане в партията, защото едноличното ръководство на Корнелия Нинова е на път да заличи БСП от българския политически живот. Последните действия на парламентарната група за определения път демонстрират пълно пренебрежение към волята на социалистите. БСП няма място в една ползваща се с подкрепата на ГЕРБ коалиция на апологети на войната“, допълват в позицията си пловдивските социалисти.

„Ако ръководството на партията не иска да се покрие с оглед от извличането на България във военен конфликт, това трябва да бъде скоро да започне напускането на тази позорна коалиция“, завършват в писмото си от БСП-Пловдив.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече