„Ние идваме“ натискат Кирил Петков да изгони Митрофанова

0

Гражданската организация „Ние идваме“, наследник на Отровното трио, което бе представено в НС през 2021 г. настоява Кирил Петков да изгони руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Николай Хаджигенов, Мария Капон и Арман Бабикян се обърнаха с отворено писмо към премиера с искане тя да бъде отзована в рамките на 72 часа.

„Обръщаме се към министър-председателя на Република България г-н Кирил Петков и министъра на външните работи г-жа Теодора Генчовска, прилагайки най-кратката дипломатическа процедура да отзоват в рамките на 72 часа Н. Пр. Елеонора Митрофанова от страната ни, като бъде обявена за персона нон грата.

След като лицето Митрофанова публично обиди целия български народ и властта с определението „подлоги“, на 3-ти март тя си позволи груби лъжи и фалшификация на българската история. Прякото сравнение между Освобождението на България и кръвопролитната касапница в Украйна е гавра с нашата история и памет.

Руската императорска армия никога не е избивала българско мирно население и деца. Обратно, българите са служили като опълченци и са се сражавали заедно. Днес за опълченци се записват в Съпротивителните сили на Украйна.

В Освободителната за страната ни война никога не е имало бежански поток от православни българи, който да напусне територията на Българската екзархия. За свободата на България загиват хиляди етнически украинци, които са оставили костите си в паметните могили на страната ни.

Разбираме неудобството на лицето Митрофанова, което избяга от тържествата на Паметника на Шипка днес, но не може да избяга от историческата истина, известна на поколения българи. Абсурд е да се сравнява Цар Александър II, наричан Освободител, с кървавия диктатор Владимир Путин.

Такова поведение към чувствителна за българския народ тема, свързана с националния ни празник, не си е позволявал дори посланик на Съветския съюз в рамките на комунистическия режим в България. Надяваме се на спешни действия, които да запазят от посегателства честта и достойнството на българските граждани“, пишат от „Ние идваме“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече