Посланик Митрофанова крие у нас брат си, който е издирван престъпник?

0

Мошеникът и бивш депутат Алексей Митрофанов бил на море в Поморие миналото лято

Посланичката на Руската федерация в България – Елеонора Митрофанова, вече цяла седмица не спира да провокира страната ни. Тя нагло си позволи да нарече българите, които не одобряват военната агресия на Путин, „евроатлантически подлоги”, а на страницата на посолството във Фейсбук публикува снимка на пристигащи туристи в турския курорт Анталия с текст: „В някои държави тази година ще има руски туристи”. Вече се появиха призиви Митрофанова да бъде отзована като дипломат.

Оказва се, че житейският път на госпожа посланичката е изпъстрен със съмнения за корупция и злоупотреба с власт. Именно заради това е отстранена от шефския пост в Россътрудничество през лятото на 2018 г. С тежки скандали обаче е свързано и името на нейния брат Алексей Митрофанов. Той също е възпитаник на МГИМО – известен като ковачницата на верни кадри на КГБ.
Алексей е няколко мандата депутат в руската Дума, където законодателства усилено. В началото е приближен на скандалния националист Владимир Жириновски и дори е член на неговата партия. Социалните медии в Русия разказват, как Митрофанов обещал на Жириновски 2 млн. евро, за да му осигури място в парламентарнита листа. Жириновски дори размахвал разписка и си искал парите за партията. През 2014 г. депутатският имунитет на Митрофанов е свален заради скандал с вземане на подкупи и едра корупция


През 2015 г.Дорогомиловският съд в Москва постановява, че Митрофанов трябва да изплати на вдовицата на убития при странни обстоятелства самарски бизнесмен Дергилев 64 милиона рубли, които той му дал на заем. Вдовицата Анне дори предоставила в съда четири договора за заема между съпругът й и Митрофанов.В следствие на присъдата, московският съд е отнел дялове от недвижими имоти и автомобили на Митрофанов.
От тогава братът на днешния посланик в София е в неизвестност и се издирва дори от Руската федерация. Според някои медии той се укрива в Хърватия. В Загреб съпругата на Митрофанов – Марина Лиллевяли, управлява две фирми – за недвижими имоти и бизнес консултации. Дялове в тях има и Алексей.


Според източници на „Уикенд”, миналото лято брата на Елеонора Митрофанова е бил на море и в България. Той е изкарал около 2 седмици в Поморие, а след това е бил и в Созопол. Най-вероятно мошеника е влязал в страната ни с дипломатически паспорт с помощта на сестра си. В момента не е известно местонахождението му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече