Лена Бориславова разкрива семейна драма: Сестра ми напусна България, тук не уважават лекарите

0

Д-р Маргарита Бориславова изкарала почти 2 г. в Ковид-отделение, не й платили достойно

Сестра ми напусна България заради липсата на достойно заплащане за лекарите и уважението към тях! Това признание направи говорителят на премиера Кирил Петков Лена Бориславова за малката си сестра д-р Маргарита Бориславова. Хубавата анестезиоложка неуморно почти две години се трудила в институт „Пирогов”, но не къде да е, а в Ковид-отделението.

За „благодарност”, талантливият медик не получила нито достойно заплащане, нито уважение. Младата лекарка била повече от втрещена и отвратена и от масовия бунт срещу ваксините, след като пред очите й всеки ден виждала интубирани пациенти… И през ноември 2021 г., малко преди сестра й да се яви на изборите като кандидат за депутат, д-р Бориславова взела самолета и избягала във Франция. Сестра й Лена обаче оправдава постъпката на Маргарита напълно и дори не й се сърди, че младата специалистка не останала у нас, за да пусне бюлетина за собствената си сестра.


„Отива да практикува медицина в чужбина. Няма избор. Медицина в България няма. Уважение към лекари няма. Достойно заплащане няма. Ваксинирани хора няма. Бъдеще за лекари… Майната ви! Време е някой поне да се опита да промени тази история”, гневно коментира Лена броени минути, преди сама да откара д-р Бориславова до летището.
Младото момиче вече е забравило неуважението към медиците у нас, заплахата да отнесе пердах от пациент (въпреки че нейните обикновено са под упойка) и мизерните стотинки, на фона на настоящото си положение в болница „Симон Вейл” в региона Вал Д’Оаз близо до Париж. Там лекарят работи със свои колеги от цял свят, а годишно през здравното заведение минават около 80 000 пациенти. За сравнение, заплатата на анестезиолог във Франция започва от 87 000 евро годишно за най-ниското заплащане в сектора, а средното възнаграждение за страната е 167 000 евро на година.
Д-р Бориславова, която е завършила МУ в София се е издигнала сама – от болногледачка на стаж в болница „Света Екатерина”, през сестра в кардиологичната болница, до анестезиолог в „Токуда”. След което отива в „Пирогов”, но в крайна сметка състоянието на здравеопазването у нас й идва в повече. Сестра й Лена пък се гордее напълно с Маргарита и изобщо не я вини, че е напуснала родината, въпреки че приоритет №1 на собствената й партия е да връща именно талантливи и образовани специалисти към България, а не да ги праща навън.


Не Маргарита, а Лена е „черната овца” в семейството, смеят се роднини на хубавицата – само тя е юрист в цялата фамилия. Освен д-р Бориславова, с медицина е свързан и бащата на Лена и Маргарита – Здравко Бориславов. Мастит търговец на медицински изделия и съдружник в две лаборатории, бащата на Лена и Маргарита е също свързан със здравеопазването, а една от фирмите му е успяла да приближи милион лева оборот за миналата година.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече