Радев кълве министрите на Киро: Не е тяхна работа да дават оценки на службите!

0

„Няма пробив в националната сигурност. Има пробив в здравия разум. Не е работа на НСО, ДАНС, МВР  да ринат сняг пред премиера. Тяхната работата е да го предупредят за възможна провокация. Те това и направиха, а той взе че им „благодари“. Така отговори държавния глава Румен Радевна на въпрос за снежните топки мятани по Кирил Петков на връх Шипка.

По думите му не е работа на министрите не е да дават оценки за службите.

„Не е работа на министри да дават оценка на НСО, особено когато не е в неговия ресор. Работата на министрите е да се борят със социалната и икономическата криза.“, заяви президентът.  

Припомняме, че първи за оставка на шефа на НСО се обяви транспортният министър Николай Събев.

Радев заяви, че се надява, че управляващите не се опитват да „политизират службите“. Той припомни, че ръководителите на службите са на мандатни, и не се сменят от всяка новодошла власт.

Президентът е категоричен, че няма да иска оставка на шефа на НСО.

Той припомни, че в петък е провел среща с правителството и службите, на която е направена оценка на готовността на системата за национална сигурност за реакция при развитието на различни сценарии на кризата в Украйна.

„Самият проблем е липсата на единна система за управление на кризи, в готовността на планове и модели на действия“, каза още президента.  

По думите на Радев Кирил Петков е прав за руските газови и петролни санкции.

Държавният глава отказа да отговори на въпроси за държавния резерв, след като по-рано днес от „Възраждане“ обявиха, че той е изнесен.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече