Проф. Михаил Константинов: Правителството в сегашната ситуация не знае какво прави, американската посланичка е началничка на държавата!

0

Войната в Украйна преобърна света. Цените на всички стоки скочиха многократно. В България се събуждаме с информация за нови и нови поскъпвания. 

Правителството изведнъж смени ястребската си позиция спрямо Русия кардинално – Кирил Петков обяви, че ще поиска изключение от санкциите върху руските горива и газ.

Негодуванието срещу кабинета расте. Навърх 3 март на Шипка безпрецедентно хората замеряха премиера със снежни топки.

PIK Потърси за коментар проф. Михаил Константинов.

Интервю на Албена БОРИСОВА

– Тежки времена ни очакват май – цените скачат неимоверно. Как ще се измъкнем от тази ситуация, проф. Константинов?

– Целта беше да се унищожат напечатаните пари – хартийките, които са без покритие, не струват нищо. Ако стане хиперинфлация в мирно време, хората ще скочат и ще отидат да се саморазправят с банкстерите. Когато има война, тя може да послужи като извинение. 

Когато се напечата много финансов боклук, доверието в парите пада. 

Основната причина за всяка война е ресурсът и битката за него. Както и друг път съм казвал пред вас, ресурсите – земя, вода и въздух, свършват. 

– Какво следва, как си представяте близкото бъдеще?

– Нали помните какво стана през 1997 г. у нас? Тогава доларът стана 3000 лв. Сега е около 2 лв. 

Ще видим голяма инфлация. Досега е имало хиперинфлация, но в отделни държави. Никога в целия свят, сега ще видим точно това.

САЩ като най-голям длъжник обаче ще изчистят дълговете си с тези напечатани пари и ще продължат начисто.

– Русия вече ще се разплаща с чуждите кредитори в рубли. Как възприемате този ход?

– Играта вече се води по нови правила. Това е абсолютно легитимен ход на Русия. Светът въвежда санкции на Москва, тя отвръща подобаващо. 

Пак казвам, световната финансова шума трябва да бъде унищожена. За съжаление, плащат обикновените хора за престъпното поведение на елитите.

– Как се държи българското правителство в тази ситуация?

– То не се държи. Не знае какво прави. Без правителство на националното единство няма изход. Ние се занимаваме с партизанщина. Хал хабер си нямат какво става. 

Лошото е, че нямаме генетична памет за това как трябва да се държим в такава ситуация, в каквато е светът в момента.

– Как трябва да се държим?

– Ще дам пример с Великобритания. Владееха много свят. По време на война опозиция и управляващи действаха като едно цяло. Защото родината им е в опасност. По време на война няма опозиция. 

Светът отива към глад. Ама питат как можело в 21 век да се напада суверенна държава. Ами как САЩ нападнаха суверенен Ирак и бяха избити близо 1 млн. иракчани с мотива, че Саддам Хюсен притежава биологически и химически оръжия за масово унищожение. А се оказа невярно. Нападнаха пак суверенна държава и откъснаха Косово. 

Нищо не може да оправдае войната в Украйна, но има събития, които я обясняват. 

– Ние сме тотално зависими от руския газ. Сега различни експерти развиват теории как трябва да се еманципираме от него, да се преструктурираме, както и цяла Европа. Нима това може да стане толкова бързо?

– Русия обяви, че няма да спира газа. Той си тече и през Северен поток 2, и през Украйна. И в Украйна и двете воюващи страни го пазят. 

Това ми напомня ситуацията по време на Втората Световна война. Тогава бизнесът между Германия и Англия си е вървял. И сега – също. Това е тотално лицемерие. 

Половината производство на торове в света се намира в Русия и Украйна. 

Китайците седят отстрани и се чудят дали веднага за завземат света, или малко да почакат. Мисля, че ще е второто. На тях завземането на света им е цел от 3000 г. насам. 

– Европа май се оказа неподготвена за войната и последиците от нея?

– Естествено. Вижте, армия от джендъри не може да има. 

Армията в Древна Спарта е била от хомосексуалисти – млад до стар войник. Но веднъж в годината войните са се връщали при жените си, правели са им деца и пак са отивали в армията. Изпълнявали са си дълга за демографското развитие. Сега нашите не искат да раждат. Едно поколение изпусне ли се, цивилизацията отива на смърт. 

– Санкциите, които Европа налага на Русия, не й ли се връщат като бумеранг?

– Ама разбира се. Като искат да налагат санкции, да спрат газа. САЩ спирали горивата от Русия. Глупости. Те спират това, което не им трябва. 

Европа защо не спира руския газ? Защото не иска да си развали стандарта на живот. Да поживеят на студено малко и без химическа промишленост. Това е война. А не иди ми – дойди ми. 

Много ме е яд на нашите съюзи ЕС и НАТО. Защото се оказаха мижави слабаци. Загубихме войната преди да сме я започнали. 

– Има ли индикации войната в Украйна да спре скоро?

– Може и да не е скоро. Стана нещо, което Русия не очакваше – украинският народ се вдигна да защитава родината си. Зеленски го подценявахме, но той се оказа нещо друго, не само комик. 

– Да се върнем към нашата си действителност…

– Нашата нерешителност може пък да се окаже успешна. Като седиш и мълчиш, може бурята да те отмине. 

Ако все пак някога имаме управници, които да кажат „България над всичко“, няма как исторически да сбъркаме много. 

Но в момента обаче прекалено явна е намесата на САЩ в управлението. И по време на социализма се съобразявахме с Русия, но някак по-внимателно беше. Сега е директно. Американската посланичка е началник на държавата. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече