Нинова провела разговор с премиера за сътресенията в коалицията

0

Вицепремиерката и министър на икономиката Корнелия Нинова разкри пред журналисти във Варна, че е провела важен разговор с премиера Кирил Петков по повод сътресенията в коалицията и атаките срещу земеделския й министър Иван Иванов.

Припомняме, че вчера в свое интервю депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев обяви, че в управлението на горите има скандални схеми и обвини министърът на БСП Иван Иванов, че в момента се в горските стопанства се назначават общински съветници и симпатизанти на БСП, които нямат нищо общо с горите

Нинова призна, че след интервюто на Дунчев е разговаряла с премиера Кирил Петков и го е попитала дали това е негова позиция или такава на „Продължаваме промяната“.

„Той каза: „Не“. Дунчев е лично ангажиран човек. Той беше кандидат за министър на земеделието при преговорите за правителството и не се случи. Допускам, че е огорчен от това и че изразява лична позиция по-агресивно“, сподели Нинова.

„Това е сериозно, ще го проверим. Може ли зад тази атака да стоят всички онези фирми, които ощетихме, въвеждайки това държавните горски стопанство сами да секат и да продават дърва на населението на ниски цени на придобиване. По този начин беше елиминирана горската мафия“, каза лидерката на БСП по повод изнесените твърдения от депутата на Кирил Петков и Асен Василев.

„Нарушени интереси могат да стоят зад тази атака. Но в коалицията няма напрежение по тази тема. Достатъчна ми е думата на премиера“, завърши Нинова, като от думите й не стана ясно дали Дунчев защитава въпросните интереси на горската мафия, след като той възропта срещу работата на министъра й Иван Иванов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече