Рашков харчи 200 бона за газ в резиденцията на МВР

0

Според нова обществена поръчка, публикувана на 31 януари 2022г., МВР дава 200 хиляди лв. за отопление с газ на ведомствена почивна станция, намираща се в Боровец.

 Сумата е без ДДС, което означава, че след сключването на договора тя ще нарасне допълнително. Освен това бюджетът от над 200 бона се подсигурява само за период от 12 месеца, само че в това число влиза и пролетно-летният сезон, когато отопление с газ не е необходимо.

 Почивната база на МВР в Боровец се казва „Къпина“ и се намира на уединено място. Разположена в подножието на най-високия връх на Балканския полуостров – Мусала и е на над 1300 м надморска височина. Базата разполага със съвременен хотелски корпус, 6 ВИП апартамента, 33 стаи с 86 легла, кабелна телевизия, стол-ресторант, кафе-аператив, конферентна зала, добре оборудван ски гардероб и сауна. Сградата е изключително близко до пистите – 24 на брой.

Напоследък Боровец се очертава като любимо място за отдих и тайни срещи на кабинета Петков. Само миналия месец премиерът бе заловен да отдъхва през уикенда в някогашната Чамкория.

Имотният крал на правителството – МВР шефът Бойко Рашков все още няма лична резиденция на свое име в зимния курорт, но очевидно не му е необходима щом може да си позволи да се ползва с лукса на държавна такава без да плаща сметки от джоба си.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече