Спи ли просветният министър? Шефка на дирекция коли и беси в МОН!

0

С гръмки обещания влязоха в политиката новите лица от „Продължаваме промяната“. За три месеца откакто са на власт обаче се оказва, че не продължават никаква промяна, а влачат със себе си стари порочни практики. Един частен случай в  Министерството на образованието красноречиво говори, че няма никаква промяна и май няма и да има. Масови съкращения подминават определени хора като Николай Недялков – експерт във въпросното ведомство, научи Bairak.bg 

С встъпването си в длъжност новото правителство заяви, че ще свие  администрацията по министерства и агенции. Похвално! Не че досега и други управляващи са го казвали. Разликата е, че новата власт започна да го прави. Сред пионерите е образователният министър академик Николай Денков. Още преди новата 2022-ра година той освободи от МОН 27 чиновника в пенсионна възраст. Така освободи места и даде път на младостта!

Дотук добре. Само че на служителите на образователното министерство прави силно впечатление за странното пощадяване  от „редукция“  на Николай Недялков. Отдавна пенсионираният бивш военен е назначен на щат като експерт в  МОН и нищо не застрашава сигурната му заплата. Всъщност няма нищо странно. Въпросният господин Недялков е съпруг на Даниела Златкова Недялкова – директор на човешки ресурси на просветното министерство (Добре позната фигура и в други  министерства, но затова друг път). А знае се, че именно този род служители са доверените лица. Те много знаят и с тях работодателите ще трябва да се съобразяват, ако искат лоялността им. Г-жа Недялкова е изключително „способен“ служител. От нея трепери дори министърът, говори се из коридорите на ведомството. Тя е „царица“ в областта на манипулациите. Ако е нужно да набеди някого за престъпник, лъжец или каквото се сетите, то в кратки срокове тя постига резултат. Но не поема сама инициативата, чака да й спуснат задачките. Именно благодарение на нея, съпругът й се радва на спокойни старини и сладка служба в МОН.

Самата г-жа Даниела Недялкова е назначена в МОН след участие в т.нар. „подбор при мобилност по член 81а от Закона за държавния служител за заемане на длъжността „директор на дирекция“, дирекция „Човешки ресурси и административно обслужване“ в  Министерство на образованието и науката“.  Други кандидати за въпросния подбор нямало. Няма кандидати за директор в Министерство?!  Кой нормален български гражданин ще повярва?

 Министърът на образованието академик Николай Денков е човек с претенции, човек от „Продължаваме промяната“. Продължете я г-н министър, но и като по-добре огледате подопечните ви повереното ви ведомство. Може да има и други „покрили се“ господа като Недялков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече