Очаквано: ГЕРБ преизбира Бойко Борисов за лидер

0

ГЕРБ провежда VII Национално събрание на партията, на което се очаква нейният създател и бивш премиер Бойко Борисов да бъде преизбран на лидерския пост. Последният му мандат изтече на 26 ноември 2021.

Очаква се и досегашните двама зам.-председатели Даниел Митов и Томислав Дончев също да запазят постовете си. Ще бъдат избрани и членовете на двата основни органа на ГЕРБ – Изпълнителната и Контролната комисия.

ВИП гост на най-висшият форум на ГЕРБ е председателят на парламентарната група на Европейската народна партия Манфред Вебер. Присъстват и представители на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и на хърватския премиер Андрей Пленкович. Както и коалиционният партньор СДС на ГЕРБ и други по-малки формации.

С особен интерес се очаква речта на Борисов, в която след 13 години управление той ще даде основни насоки за поведението на партията в опозиция в изключително тежката икономическа, социална и здравна ситуация, върху която се стовари и войната в Украйна.

Борисов е създадел на ГЕРБ, която основа през 2006 г., и официален неин председател от 10 януари 2010 г., тъй като преди това беше кмет на София, а законът забраняваше на градоначалниците да имат партии. Последното преизбиране на Борисов на поста бе на 26 ноември 2017 г. 

В днешното VII национално събрание на ГЕРБ участват 1 100 делегати и присъстват гости от всички областни структури на партията в страната, народни представители, евродепутати, общински съветници, кметове и председатели на общински съвети от партията.

„Надявам се на нещо добро. Гледаме проблемите с олиото. Трябва да си преизберем бойко Борисов“, каза Ангел Асенов от Пловдив пред камерата на ПИК. 

„Борисов винаги много точно и обективно коментира нещата. И очаквам да ни каже, че идват по-добри времена. В Пловдив партийният живот си тече, както беше. Дори сме мотивирани“, обясни д-р Иглика Казанджиева от Пловдив.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече