За 6 години, Мартин Димитров натрупа пари и имоти, докато избирателите му броят стотинки за хляб

0

Един от най-прилежните ученици на Иван Костов – Мартин Димитров, показва завиден апетит към парите и апартаментите в София. Това показват числата от подадените от него имотни декларации. Завидно е и темпото, с което парите в банковите сметки на икономиста се увеличават, докато България продължава да е най-бедната държава в Европейския съюз, а пенсионерите ни да умират на опашки за олио.

Декларацията на Димитров от 2015 година, малко след като е направил политическия си дебют, е изключително скромна и наподобява доходите на беден студент от покрайнините на държавата.

Числата тогава показват, че спестяванията му са 4000 лева, а тези на съпругата му 3000 лева – средства, които не позволяват дори наем на прилично жилище в панелен блок за повече от половин година.

Какво обаче се случва само 6 години по-късно. Графите в таблиците на декларацията едвам смогват да поберат апартаментите, които притежават Димитров и нежната му половинка.

В декларацията си, подадена на 15 юли 2021 година и фигурираща в масивите на Народното събрание, Димитров е посочил че притежава цели 4 апартамента.

Жилищата са на обща стойност близо половин милион лева.

Към тях е посочено и притежанието на немалък брой квадратни метри земя.

Рязка промяна се забелязва и в спестяванията на Димитров. Той е записал, че притежава 4 банкови сметки. Две от тях са в евро и възлизат на над 100 000, а другите две са левови и са за над 100 000 лева.

Димитров и съпругата му се радват на цели 3 автомобила. Това са лимузини от марките „Киа“, „Шкода“ и „Форд“.

Вероятно политикът е преценил, че няма нужда да избира по-луксозен клас автомобил не само защото се вози на служебен „Мерцедес“, но и да не го погледнат с по-лошо око избирателите.

Мартин Димитров е обвиняван от седесарите, че се е превърнал в послушник на Костов, след като е предал Надежда и Петър Стоянов. От друга страна обаче, Мартин се радва на завидни придобивки и трупа пари…

Същите тези гласоподаватели, които си броят стотинките за хляб, мляко и олио, докато неговото имане прогресивно се трупа наред с жилищата му. С темповете, с които се развива, нищо чудно скоро да остави зад гърба си имотен крал като Цветан Цветанов, който е аут от голямата политика.

И докато хората са изпратили Димитров в Народното събрание, за да живеят по-добре и да водят достоен живот, то декларациите показват, че неговият стандарт е като на богат германец, италианец или французин, докато тяхното крета като на жители от третия свят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече