Нямало напрежение в коалицията?! Премиерът уволни зам.министър на здравеопазването от квотата на БСП

0

Със заповед на премиера Кирил Петков от поста заместник-министър на здравеопазването е освободен Георги Йорданов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Георги Йорданов е доцент по образна диагностика. Магистър по дентална медицина и здравен мениджмънт. От 1999 г. до 2006 г. е общински съветник. Бил е директор на Районния център по здравеопазване в Пловдив.

В периода 2011 г. – 2014 г. е бил управител на МБАЛ „Свети Мина“ – Пловдив. От 2014 г. до 2017 г. е заемал длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ „Пловдив“. Бил е народен представител от БСП в 44-тото Народно събрание и заместник-председател на Комисията по здравеопазване.

С друга заповед на министър-председателя за заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Божидар Костадинов.

От ноември 2020 г. до настоящия момент Костадинов е бил управител и основател на център с насоченост представителство и бизнес развитие на чуждестранни компании на пазарите в България и региона. Преди това трупа опит като мениджър международни продажби, бил е и консултант международно развитие в международни фирми.

Костадинов получава висшето си образование в УНСС, а магистърска степен по бизнес администрация придобива в Университета в Нант, Франция.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече