Христо Стоянов: Кирил Петков подаде оставка след признанието му пред бизнеса

0

Това не е фейкновина… Също така не е химера. Днес наистина Кирил Петков подаде оставка… Не може по друг начин да се приеме признанието му към бизнеса: „Ни сме в една лодка и трябва с общи усилия да се справим“… Това не е ли отказ от управление на държавата?… Защото работата на един премиер е на мостика, той по презумпция е капитан на лодката… А знаем и закона на капитаните – те последни напускат кораба. Кирил Петков обаче е завършил в „Харвард“… И там други неща са учили.

Има ли проблем правителството на Кирил Петков с демокрацията и разделението на властите?

Етиката на мъжкаря, моралът нямат нищо общо с нашия премиер. Той решава или да сподели отговорността, или да избяга. Съдейки по това неговото желание да прехвърли вината, обявявайки предшествениците си за виновни – включително и бившият си „капитан“, генерал Янев… Това нещо, което дори не е ходило войник е нормално да обвинява генералите преди себе си – Б. Борисов, Янев, че и ментора си Радев.

Това не е фобия, това е НЕсподеляне на онова нещо, което се нарича „Чест“, „Достойнство“, „Морал“… И, така. Лодката потъва – след като от кораба „Борисов“ тръгнаха да се спасяват със спасителната лодка „Радев“… Само не знам на какво ще се прехвърли Кирил Петков. Защото корабче от вестник няма да издържи неговото его, пък дори да е списвано от самата Цънцарова…  
Източник: tribune.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече