Приятели на д-р Найденова: Нина приживе беше мъртва заради предателството на Ангел Найденов!  

0

Навършиха се 3 месеца от смъртта на първата съпруга на Ангел Найденов. Д-р Нина Найденова почина след дълга битка с коронавируса в Димитровград, където живееше и работеше след развода си с бившия военен министър. Лекарката бе седмици наред на апаратно дишане, но не успя да се пребори и издъхна в началото на декември миналата година.

Смъртта ѝ покруси всички нейни приятели и пациенти. И до ден днешен те продължават да скърбят за нея и пишат сърцераздирателни послания в личния ѝ фейсбук профил. Приживе д-р Нина Найденова още страдаше за раздялата си с Найденов след запознанството му с Мая Манолова и не криеше, че животът ѝ е бил разбит на парчета. Сега нейни близки приятелки потвърждават, че лекарката е изживяла същински емоционален кошмар след разпада на семейството си.
„Нина приживе беше мъртва заради предателството на Ангел. Светъл ѝ път и съболезнования за останалите ѝ близки. Поклон!“, пише приятелката ѝ Руми Милева във фейсбук профила ѝ. „Отиде си предадена от този, за когото си даваше и живота си! Светлина по пътя, а за предателите – Бог да ги накаже“, пише дама на име Нина Кръстева.

Племенницата на д-р Найденова – Зоя, пък апелира всички нейни познати да се молят близките ѝ да имат сили. Възрастната майка на покойната Нина била съкрушена от загубата на детето си, нейната внучка – също. Ангел Найденов и Нина имат една дъщеря Десислава, която дълго време работи в посолството ни в Берлин, но след като забременя от съпруга си и стана майка на близнаците Адриан и Кристиан, се прибра да ги отглежда в България. Тя и семейството ѝ непрестанно гостуваха на майка ѝ, а Нина Найденова бе изключително грижовна баба.

Именно на сватбата на дъщеря си преди точно 10 години тя разбира, че бившият военен министър ѝ иска развод и е решил да заживее с извънбрачната си до онзи момент партньорка Мая Манолова. Въпреки че Найденова знаела за авантюрата, смятала, че ще приключи бързо, но впоследствие болезнено изживява сключването на брак на мъжа си с лидерката на „Изправи се, БГ“. Нина и Ангел са двойка цели 38 години преди появата на Мая Манолова. Двамата се влюбват на ученическата скамейка, заедно са и като студенти, после тя го подкрепя през целия му професионален и политически път.

„Бях съкрушена, когато Ангел ми поиска развод. Жената, която сега е с мъжа ми – г-жа Мая Манолова, първа каза неща, които човешката етика и морал изискват да не се споделят публично. Разкри връзката си с него още преди нещата между нас да са окончателно приключили. Не вярвах да причини такава болка на хората, които най-много го обичат – на мен, дъщеря ми, зет ми, майка му“, споделяше мъката си д-р Нина Найденова. „Простих на Ангел, не мразя Мая Манолова, въпреки че разби живота ми. Колкото и смешно да звучи, голямата мечта ми беше да остарея с него. Хората се плашат от старостта, но исках да се пенсионирам, за да мога всяка сутрин да се събуждам до него“, каза тя в едно от последните си интервюта, преди да си отиде от този свят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече