Чувствителна душа: Марешки съди журналист за „алчен“ и „грозен“

0

Залезлият политик Веселин Марешки очевидно е изнервен от провала на изборите и 4-годишната осъдителна присъда за рекет повече, отколкото показва.

Варненецът демонстрира сложния си вътрешен свят и противоречията, които го раздират в последно време с необичайно дело в стила на руски новобогаташ – съди журналистите Валерия Велева и Васил Петев за коментар във… фейсбук отпреди година.

Оказа се, че лидерът на потъналата партия „Воля” не е съгласен с Петев, който описал Марешки и себеподобните му така: „Грозни хора, отвън и отвътре, мачкат с мръсните си крака цивилизационния килим”.

Съдебната драма, обаче, се заформила не заради поста във фейсбук, а защото миналия януари колегата-журналист Валерия Велева го преписала като публикация в нейния сайт „Епицентър“. Затова в момента обиденият Марешки съди Петев и Велева солидарно за общо 15 000 лева.

„Тази реакция спрямо Марешки – за да напиша статус по този начин, е израз на личното ми мнение, предизвикано от моята фрустрация заради неговото арогантно и просташко поведение по време на консултациите при президента Румен Радев“, коментира пред Lupa.bg Васил Петев.

На съдебното заседание по делото, проведено днес, петролният бос с интереси във фармацевтиката довел свидетел, който с трогателен тон обяснил пред магистратите колко разстроен бил Веселин Марешки от коментара, преписан и оповестен в медията на Велева.

Чувствителната натура на свързания с Москва и лично със семейството на Владимир Путин петролен бизнесмен не понесла и други метафори от фейсбук-коментара: „Той е арогантен, самонадеян, неграмотен, алчен, самовлюбен, страхлив, безпринципен”, като „нанесената болка“, според адвокатите му, може са се излекува с 15 бона.

В социалната мрежа Петев сам съобщи за заведеното дело, което лаконично коментира така:

„Имам само един въпрос: Как обвинението ще докаже, че Марешки не е грозен отвън?! Ако това стане – майната й на реформата в съдебната система“!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече