Общинар от „Демократична България“ печели сладки поръчки

0

Нов фаворит в обществените поръчки за строителство разкри проверка на „Филтър“ в регистъра на агенцията. Това са компании от групата „Марибор“  на общинския съветник от „Демократична България„ от Неделино Борислав Беширов. Той живее в София и развива мощен бизнес в столицата. От няколко месеца насам компаниите му са сключили договори за няколко милиона както с  държавата, така и с общини.

Последните са със столичния район „Слатина“. Преди месец фирмата на Беширов „Марибор ББ Строй“  официално става изпълнител на договора за поддържане на пътищата в района. Според документите ще кърпи дупки и ще ремонтира други дефекти по настилката в междублоковите пространства.

 Кмет на „Слатина“ е Георги Илиев от „Демократична България“.  Илиев е член на Изпълнителния и на Националния съвет на една от партиите в коалицията „Да, България“. Спечели изборите през 2019 година. Също тогава, но в родното си село Неделино, беше Борислав Беширов става общински съветник с подкрепата на същата коалиция. Той е водач на листата.

Договорът със столичния район „Слатина“ управляван от съпартиеца му Георги Илиев, не е единствения от последните месеци за фирмата на Борислав Беширов. На 2 февруари дружеството му „Марибор Строй“ ЕООД,  подписва договор за2,83 милиона лева с националната компания „Железопътна инфраструктура“, която е част от Министерството на транспорта, управлявано от коалиционния партньор „Продължаваме промяната“. Парите ще бъдат преведени за проектиране и изграждане на нов пътен и пешеходен надлез между гарите на сливенските села Коньово и Кермен. Най-голямата обществена поръчка която демократът, бизнесмен и общински съветник печели досега. Договорите са с  две компании – неговата „Марибор Строй“ и хасковската „Графена груп“. Тя  е собственост на бизнесдамата Катерина Станкова. В документите по обществената поръчка обаче адресът и телефонът на второто дружество съвпадат с тези на „Марибор Строй“ на Борислав Беширов.

Освен това „Графена груп“ е тясно  свързана с община Неделино, където Беширов е общински съветник. Справка в Агенцията за обществени поръчки показва, че „Графена груп“ изпълнява обществени поръчки в родопското градче на обща стойност 2,26 милиона лева. Всички са от последната година, когато Борислав Беширов е общински съветник там.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече